20230616 DSC09801c

Adviezen van een topdokter

Een arts die zichzelf overbodig maakt? Vreemd, zou je denken. Toch is het precies wat dr. Servaas Bingé wil bereiken: dat iedereen de gezondheid in eigen handen neemt, daardoor langer gezond blijft en minder (of niet) naar de dokter moet.

Healthitude, noemt hij wat hij ons allemaal wil bijbrengen: a healthy attitude. Met dat doel voor ogen schreef Bingé, huisarts en sportarts, tal van inzichtrijke boeken.

Dank u, dokter. Niet tot de volgende keer!

Dokter Bingé reikt je in zijn eerste bestseller alle nodige tools aan om je gezondheid in eigen handen te nemen. Want mensen kunnen voor een groot deel hun gezondheid zelf bepalen. Door preventie, dus door anders te leven, te bewegen, te eten. Of door een beroep te doen op andere mensen of dingen in de eerste lijn: een verpleegkundige, een diëtist, een gezondheidscoach of zelfs de computer en apps. Naar de dokter hoef je alleen nog wanneer het echt nodig is. Dat betekent een herwaardering van het beroep, met de patiënt als winnaar en een betere gezondheidszorg als eindresultaat.

Ons hoofd is vaak ons sterkste wapen, maar ook onze grootste vijand. Daarom neemt dokter Servaas je in dit boek mee in je eigen hoofd. Aan de hand van 4 stappen herschrijf je jouw regels, sluit je vriendschap met je gevoelens, onderneem je actie en overwin je weerstand, zodat ook jij je zogezegd ongrijpbare doelen kunt realiseren. Dr. Servaas Bingé heeft met zijn boeken al tienduizenden mensen geïnspireerd tot een gezondere levensstijl en het voorkomen van ziekte. Met ‘De klik’ focust hij op de mentale gezondheid. Hij toont aan dat kiezen voor je beste zelf de sleutel is om op lange termijn gezond te blijven.

Maar al te vaak wordt er over voeding bericht zonder enige kennis van zaken. Onverantwoord, alsof je je gezondheid aan dieethypes of influencers kan overlaten. Dokter Servaas Bingé laat de wetenschap spreken. Hij nodigt je uit om aan de hand van dit boek een voedingsplan voor jezelf op te stellen, rekening houdend met jouw voorkeuren. Een gezond metabolismeplan, een detoxplan, een energieplan, een healty mindplan of een gewoon-gezondplan. Heel gedetailleerd vertelt hij welke voedingsmiddelen je nodig hebt voor jouw doel. Inclusief lekkere recepten!

In zijn vierde boek neemt dokter Servaas Bingé je mee op een reis door het fascinerende immuunsysteem. Hij vertaalt de laatste wetenschappelijke inzichten rond immuniteit naar helder advies, waarmee ook jij je levensstijl kan optimaliseren. Na het lezen van dit boek weet je precies hoe je je afweersysteem kan versterken aan de hand van voeding, stressreductie, slaap en beweging. Je krijgt inzicht in het verband tussen voeding, inflammatie en een gezonde darm én leert kritisch kijken naar de vele gezondheidstips & tricks die de ronde doen.

Met dit boek ontwikkelde dokter Servaas een wetenschappelijk onderbouwde methode, waarmee je de juiste mindset creëert om jouw voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding terug de plaats te geven die het verdient. De opzet is simpel maar streng: gedurende 10 dagen eet je enkel wat er op De Lijst staat. Daarna ga je stap voor stap de voedingsmiddelen introduceren die zorgen voor een lagere ontstekingsgraad en die jou beter en energieker doen voelen. Geen valse beloftes: De Lijst volgen zal de eerste dagen niet altijd even makkelijk zijn, maar na een week voel je gegarandeerd het verschil.

Vasten biedt enkele sterk onderbouwde gezondheidsvoordelen. Het bevordert de spieropbouw, leidt tot gewichtsverlies, versterkt je immuunsysteem en vertraagt het verouderingsproces. In dit boek beschrijft dokter Servaas Bingé hoe vasten iedereen gezonder kan maken en op het juiste gewicht kan brengen. Servaas schuift de 16:8 methode naar voren: 16 uur lang vast je, en eten doe je binnen een tijdsspanne van 8 uur. Verder legt de dokter uit wat er met je lichaam gebeurt tijdens het vasten en geeft hij een eenvoudig stappenplan met lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan.

In zijn boek 16:8 gidste dr. Servaas ons langs talrijke gezondheidsvoordelen die voortvloeien uit het vasten. Het 16:8 vastenkookboek is het praktische vervolg op die bestseller. Samen met zijn team van gezondheidscoaches dook de arts de keuken in om de drempel te verlagen voor iedereen die graag wil vasten. De beginnende vaster krijgt in dit boek een stevige kapstok om de koudwatervrees te overwinnen, de ervaren vaster vindt een uitgebreide bron van inspiratie. Bovendien leer je elk ingrediënt op je bord beter kennen, dankzij de wetenschappelijk onderbouwde feiten over verschillende voedingsmiddelen.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love