• Home
  • Heb je een manuscript klaar of een idee voor een boek?

Heb je een manuscript klaar of een idee voor een boek?

Wil jij ook auteur worden bij Borgerhoff&Lamberigts? Dat kan, al is het niet vanzelfsprekend. We beslissen niet lichtzinnig of we een boek uitgeven of niet. Vooreerst moeten een concept en een manuscript natuurlijk de nodige kwaliteit hebben, dat is de basisvereiste. Verder is er ook een verkoopspotentieel nodig, in de boekhandel, of misschien wel buiten de boekhandel. Op basis van die twee evaluaties beslissen we.

Verwacht aub niet te snel een antwoord. Wij krijgen per jaar honderden manuscripten en ideeën toegestuurd. Het kan een tijdje duren eer je een antwoord krijgt. Maar wees gerust: teksten of concepten met potentieel vangen we altijd met veel liefde op!

Bezorg ons je manuscript

Type manuscript *

Hoe vergroot ik mijn kansen?

Voor je een concept en manuscript doorstuurt, hou je best rekening met de vereisten waaraan die moeten voldoen om voor een uitgave bij Borgerhoff&Lamberigts in aanmerking te komen.

01

VOOR NON-FICTIE: START MET EEN CONCEPT

Omschrijf je concept ruim: welke onderwerpen wil je behandelen, vanuit welk perspectief, in welke stijl? Wat is de essentie van wat je wil schrijven? Voeg altijd een concept toe, ook als je meteen een heel manuscript instuurt!

02

VOOR FICTIE: STUUR JE MANUSCRIPT IN

Fictie kunnen we alleen beoordelen als we het manuscript kunnen lezen. Maar ook dan voeg je best een concept of samenvatting toe.

03

OMSCHRIJF IN HET CONCEPT JEZELF ALS AUTEUR.

Wat is je expertise in het onderwerp? Wat is je achtergrond? Hoe kwam jij ertoe om dit boek te willen schrijven?

04

OMSCHRIJF IN HET CONCEPT HET VERKOOPSPOTENTIEEL

Omschrijf in je voorstel welk publiek je denkt te kunnen bereiken met je boek en waarom. Of misschien zie je, buiten de boekhandel, andere afzetmogelijkheden voor je boek: workshops, lezingen, bedrijven…?