20230616 DSC09839
Lifestyle Medicine voorkomt ziektes in plaats van ze te genezen

Doorbraak in de geneeskunde?

Over de jaren heen heeft de geneeskunde in haar huidige vorm haar merites bewezen in het terugdringen en behandelen van verschillende ziektes. De conventionele benadering is echter reactief: wachten tot er zich een ziekte aandient en schade berokkent vooraleer in actie te komen door een behandeling in te stellen.

De game changer in de geneeskunde is anders. Die gedraagt zich proactief, begeeft zich stroomopwaarts in een ziekteproces en brengt vroegtijdig correcties aan, om zo een toestand van effectieve gezondheid te doen behouden. Deze nieuwe aanpak wordt belichaamd door de discipline Lifestyle Medicine.

Hoe belangrijk is Lifestyle Medicine?

Volgens professor Carlos Van Mieghem, cardioloog in het AZ Groeninge in Kortrijk en Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen van de KU Leuven, zullen we zonder deze discipline niet in staat zijn om het overgrote deel van de hedendaagse ziektes effectief te bestrijden.

De toepassing van Lifestyle Medicine, zo schrijft Van Mieghem, is het centrale uitgangspunt in 'Er ligt meer op je lever dan je denkt', het boek van voedingsdeskundige Amandine De Paepe. Zij verdiepte zich als studente in de biomedische wetenschappen en voedingswetenschappen. Tijdens die opleidingen werd ze geselecteerd voor een European Master in Food Studies en studeerde daarvoor aan universiteiten in Lund, Cork, Parijs en Londen. Stages liep ze in Delft en Montenegro.

Oplossing voor onze aandoeningen

In haar recente bestseller belicht De Paepe op goed onderbouwde wijze de vaak miskende rol van de lever als centraal orgaan voor een gezond organisme. Want je wist het mogelijk niet, maar ruim 1 op 4 volwassenen in de westerse wereld vertoont een leveraandoening: non-alcoholic fatty liver disease, een pathologische opstapeling van vet in de lever. De oorzaak? Onze levensstijl, en dan vooral onze voedingsgewoonten.

Het boek van De Paepe moet je zien als een bruikbaar hulpmiddel: een bron van eenvoudige maar juiste, wetenschappelijk bewezen informatie die inzichten bijbrengt. Een verzameling van herkenbare, uit het leven gegrepen voorbeelden die inspireren, én een collectie bruikbare tips, tricks en recepten die echte resultaten opleveren.

Zonder Lifestyle Medicine kunnen we hedendaagse ziektes niet effectief bestrijden.

Interesse in het boek?
9789463939669 0 0

Er ligt meer op je lever dan je denkt

Lees nu 'Er ligt meer op je lever dan je denkt'. Zo kan ook jij je gezondheid zoveel mogelijk zelf beheren en bijsturen waar nodig. Leef langer gezond, dankzij de nieuwe inzichten in dit boek!

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love