Ons vak?
Verhalen vertellen

Steven Borgerhoff werkte bij Q-Music en was op zoek naar een uitgever voor zijn boek ‘Heroes’, over de muzikale helden van Belgische artiesten. Kristof Lamberigts was aan de slag in de uitgeverswereld. Beiden vonden dat het uitgeven van boeken anders en beter kon. En dus begonnen ze met hun eigen uitgeverij ‘Borgerhoff&Lamberigts’. Aan de keukentafel. Hoopvol, ambitieus en against all odds. Het was decennia geleden dat er in Vlaanderen nog een nieuwe uitgever opgedoken was. Hun plan was dus, inderdaad, vermetel.

Oorspronkelijk spitste Borgerhoff & Lamberigts zich toe op het uitgeven van boeken. Al snel ontstond het inzicht dat de drager van sterke verhalen niet noodzakelijk (alleen) het papieren boek moest zijn. Binnen deze visie was de eerste uitbreidingsgolf gericht op TV en de tweede op digitaal. Vandaag maken zowel digitaal als televisie onlosmakelijk deel uit van ons dna.

Onze ambitie bestaat erin om zoveel mogelijk mensen met zo sterk mogelijke content te verbinden. Dat is de overkoepelende driver die al onze activiteiten stuwt.

Kristof Lamberigts

Als uitgever moet je de tijdsgeest goed aanvoelen en die vertalen naar een sterke inhoud. Giet die ideeën in een aantrekkelijke vorm en zet sterk in op promotie.

Steven Borgerhoff

Enkele hoogtepunten

2004

Steven Borgerhoff & Kristof Lamberigts starten een nieuwe uitgeverij in Vlaanderen.

2010

2010

Borgerhoff & Lamberigts verhuist naar een nieuw pand in het hart van Gent. Dit betekende meteen de start van een hele reeks bestsellers die van B&L in de non-fictie de meest succesvolle en meest spraakmakende uitgeverij van het land maken.

2011

2011

We beginnen met een televisie-productiehuis. Kris Hoflack start het op, waarna de dagelijkse leiding overgenomen wordt door Steven Borgerhoff en Isabelle Baele.

2016

2016

We zetten grote stappen in het aanbieden en verkopen van titels aan het buitenland. De Frankfurter Buchmesse en London Bookfair zijn daarbij speerpunten.

2017

2017

We nemen een meerderheidsparticipatie in TAGMAG, een nieuwssite en community voor jongeren.

2017

2017

De tijd is rijp voor een academische imprint. Owl Press geeft handboeken voor het hoger onderwijs, professionele en wetenschappelijke publicaties uit.

2018

2018

B&L neemt MER over, een toonaangevende internationale uitgeverij van artists books, monografieën, en kunstcatalogi. Sinds de lancering van MER. Paper Kunsthalle zijn er meer dan 300 boeken geproduceerd, samengesteld en gepubliceerd met en door kunstenaars.

2019

2019

We verhuizen naar een ruimer pand in de Burgstraat in Gent, waar alle onderdelen van het bedrijf, inclusief het televisieproductiehuis, verenigd worden. De online activiteiten (webshop, webinars...) krijgen een boost.

2019

2019

Borgerhoff & Lamberigts is inmiddels een boom met vele takken, met nu ook een nieuwe loot, die van de literatuur.

2020

2020

Onder de vlag ‘9000 boeken’ organiseren we de eerste editie van een Gents boekenfestival met tientallen lezingen, workshops en signeersessies voor een breed boekenminnend publiek.

2021

2021

We stellen het online leerplatform ‘Leer het van de beste’ voor, een digitale omgeving met masterclasses waar experts je de geheimen van hun vak leren.

Ontmoet ons team!

Auteur worden kakhiel 1

Solliciteer nu

Wil je deel uitmaken van ons team?

Wij zijn steeds op zoek naar sterke profielen. Stuur ons je cv & we contacteren je!

Img

Auteur worden

Wil je ook een Borgerhoff & Lamberigts auteur worden?

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love