20230616 DSC09848 V
INSPIRATIE

Een zomerdosis boeken

Weet je waar nog nooit iemand aan gestorven is? Een overdosis goede boeken. Bekijk dus onbevreesd onderstaand lijstje zomerliteratuur.

Elk van deze verzameling geletterde bladzijden past perfect bij alles wat het warme seizoen te bieden heeft. Behalve water. Hou uw boeken altijd boven water. Gratis tip van de uitgeverij ;)

Cartooonist Marec weet de weg in de Provence. Hij maakte van de streek zijn tweede thuis en deelt nu zijn adressenboekje met ons. 'De Provence' leidt ons langs alle plaatsen waar schoonheid en kunsten hoogtij vieren. Naast zijn bijzonder sfeervolle schetsen en cartoons bevat deze liefelijke gids ook foto’s en fantastische verhalen over alle grootheden die hier neerstreken zoals Edith Piaf, Coco Chanel en Le Corbusier. Alles om je te doen verlangen naar de Provence.

Bent Van Looy is muzikant, schilder en levensgenieter. Én hij heeft een heerlijke pen. Al die talenten brachten hem al op tal van plaatsen. Eerder schreef hij zijn razend populaire Parijs-gids, nu brengt hij die andere luisterrijke stad in kaart, Amsterdam. Als vertegenwoordiger van de goede smaak neemt Bent je mee naar de mooiste plekken in Mokum om te eten, snuisteren, kijken en luisteren.

In 1943 verliest Italië haar alliantie met Duitsland. De sfeer in Castel Gandolfo verandert zienderogen en Marina Corelli neemt samen met honderden anderen haar toevlucht tot een wel heel bijzondere locatie. 'Het lied van Marina' is niet alleen het verslag van een ongelooflijke episode in een belangrijk historisch tijdperk, maar bovenal een meeslepend verhaal over de liefde.

Sinds 2015 volgt journalist Steven Decraene Frankrijk op de voet voor de VRT. Hij doorkruist het grondgebied van onze zuiderburen en brengt verslag uit van presidentsverkiezingen, stakingen en rellen, alle evenementen groot en klein. Zo werd Steven Decraene dé autoriteit op het vlak van Frankrijk, van grandeur tot gilets jaunes, van Élysée tot banlieue.

Als het paradijs bestaat, ligt het waarschijnlijk in Ibiza. De parel van de Balearen heeft voor ieder wat wils. Kenner Anne Poelmans is alvast bereid je mee te helpen zoeken: haar boek staat boordevol tips & tricks en al dan niet verborgen parels. Eerlijk: wij kunnen geen enkele reden bedenken waarom je ze niet zou meenemen in je koffer, die je hierna zeker zal willen maken.

Hoe onderscheid je nu een eethuis met eenvoudige maar heerlijke borden eten van een brasserie die veel minder passie aan de dag legt? Simpel: je vraagt het aan een specialist. Luc Bellings bijvoorbeeld. In dit boek zet de sterrenchef de culinaire toppers aan de Belgische kust in de verf – van tearooms tot brasserieën. Nu weet je altijd waar je wil aanschuiven.

In de Polders wordt het lichaam van een onbekende vrouw opgegraven. Inspecteur Olivia Leroy krijgt de opdracht het slachtoffer te identificeren, maar er zijn amper aanknopingspunten en elk spoor loopt dood. Om ervoor te zorgen dat de moordenaar niet vrijuit gaat, zal Olivia haar eigen blinde vlekken onder ogen moeten zien. Deze bloedstollende roman is de nieuwe ster aan het thrillerfirmament. Net als auteur Sofie Delporte.

IJzingwekkende roman over een door angst getekend kind en een man die geen liefde meer durft te vragen. Auteur Angelo Tijssens rijgt de film- en theatersuccessen aaneen en is nu ook in de literatuur een naam om rekening mee te houden. Dit overdonderende debuut leverde hem niet alleen unaniem lovende recensies op, maar ook internationale interesse: een Duitse en Franse uitgeverij kochten alvast de rechten op het boek.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love