20230615 DSC09676
INSPIRATIE

Zomers, zomerser, zomerst

Volgens onze voorspellingen wordt het weer alleen maar beter voor vakantieliteratuur. Nu wil het zonnige toeval dat wij zonet een zeer zomers lijstje boeken in gereedheid hebben gebracht.

Romantisch of spannend of ontroerend, of alle drie tegelijk: dit zijn dé titels voor deze zomer. Last van de hitte? Geen paniek, gewoon genoeg smeren, drinken en lezen.

In het Venetië van 1978 begint een verhaal dat meer dan een halve eeuw omspant. 'Aroma' legt een stroom aan familiegeheimen en intriges bloot en doet ons nadenken over de vervlogen mogelijkheid: wat als ik mijn leven anders had geleid? Dit verrassend sterke debuut van Ann Galland is de perfecte Italië-roman!

De ingrediënten: een huwelijk, een verjaardag, een vakantieweekend. De vraag: wat zou er in godsnaam verkeerd kunnen gaan? 'Trouwlust' is een roman waar alle facetten van de liefde in aan bod komen, het is een pageturner van jewelste en zonder enige twijfel hét vakantieboek van deze zomer.

Ingrid groeit op als nakomertje in een traditioneel katholiek gezin. Denkt ze. Pas vele jaren na de dood van haar ouders gaat Ingrid op onderzoek uit. Hoe meer ze het verleden ontrafelt, hoe meer ze geconfronteerd wordt met haar eigen identiteit. Wat ze ontdekt over haar familiegeschiedenis tart elke verbeelding.

In de Polders wordt het lichaam van een onbekende vrouw opgegraven. Inspecteur Olivia Leroy krijgt de opdracht het slachtoffer te identificeren, maar er zijn amper aanknopingspunten en elk spoor loopt dood. Om de slachtoffers hun namen terug te geven en ervoor te zorgen dat de moordenaar niet vrijuit gaat, zal Olivia haar eigen blinde vlekken onder ogen moeten zien.

In 1943 verliest Italië haar alliantie met Duitsland. De sfeer in Castel Gandolfo verandert zienderogen en Marina Corelli neemt samen met honderden anderen haar toevlucht tot een wel heel bijzondere locatie. 'Het lied van Marina' is niet alleen het verslag van een belangrijk historisch tijdperk, maar bovenal een verhaal over liefde.

Deze weloverwogen opgebouwde roman raakt aan onderwerpen als verdriet en schuld, generatietrauma's, ras, tradities en religie, en familiedynamiek. Het is een diepgaand, maar toch geestig familieverhaal van een ervaren auteur, bekend om de diepte van haar karakterstudies, deskundig geweven verhaallijnen en plotwendingen.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love