DSC09860

Stressloos leven dankzij deze boeken

Stress kennen we allemaal.

Maar ken jij deze boeken al? Zo niet, dan ken ik een kentering die zich weleens zou kunnen laten kennen: dat de stress in je leven afneemt.

Elk van deze auteurs zoomt in op zijn of haar eigen expertise. Sta even stil, zo u wil, zet een stapje opzij en zet u aan het lezen. Dit rijtje boeken doet deugd.

Topneuroloog Steven Laureys voert al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen. Je moet helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve impact te ervaren, tien minuutjes per dag kunnen al een significant verschil maken. Minder stress en angst, een positieve impact op het immuunsysteem en een scherpere focus zijn slechts enkele bewezen voordelen.

Het moderne leven vervreemdt ons van onze sterktes. We worden te weinig uitgedaagd, zowel fysiek als cognitief. Dat is erg ongezond, zegt coach Siebe Hannosset. Het tegengif is ook de titel van zijn populaire boek: Intermittent Living. Lees over de helende kracht van koude douches en lege ontbijttafels en kom te weten hoe stressprikkels ervoor zorgen dat je opnieuw kerngezond wordt.

Langdurige stress heeft een impact op ons functioneren, op ons zijn. Concentratieproblemen, slapeloosheid, prikkelbaarheid, versnelde hartslag: burn-out en depressie uiten zich op allerlei verschillende manieren. Deze symptomen geven aan dat systemen die ons normaal ondersteunen, uit evenwicht raken. Dokter Luc Wachtelaer doet in dit boek uit de doeken om welke systemen het gaat en hoe je die terug in balans kunt brengen.

De invloed van emoties en ervaringen op ons leven wordt vaak onderschat. Grote of kleine traumatische gebeurtenissen bepalen ons gedrag zonder dat we het merken. Tom De Prest is kinesioloog en legt in dit boek uit welke impact emoties, gedachten en gevoelens hebben op het lichaam en hoe ze het denken beïnvloeden. Dankzij dit boek kun je dat patroon herkennen en doorbreken.

Stress, prestatiedruk en constante prikkels – voor de meesten van ons is dat dagelijkse kost. Dit boek nodigt je uit om stil te staan bij die hectiek. Aan de hand van opdrachten en reflectievragen krijg je inspiratie om met zorg en mildheid in het leven te staan, en ontdek je hoe je krachtige keuzes kunt maken vanuit jouw waarden. Een must-have voor iedereen die z’n veerkracht wil versterken.

In een poging om jezelf niet te verliezen in de haast van het leven en de haast in je hoofd, toont Peter De Graef hoe het anders kan. Door te zitten. Gewoon even de ogen sluiten, verstand op nul. Doodeenvoudig, maar aartsmoeilijk tegelijkertijd, want wat je in je binnenste aantreft is rommelig. Veel mensen komen na een eerste keer zitten tot het besluit: ‘Ik word daar zenuwachtig van.’ Maar je wordt niet zenuwachtig, je bént zenuwachtig.

Eenzaamheid is een 'silent killer' die aan de oorsprong ligt van heel wat lichamelijke en psychische klachten. Met dit boek biedt Kim Nelis een liefdevol en hoognodig tegengewicht. 'Omarm mij' is wetenschappelijk en psychologisch onderbouwd en doorspekt met een vleugje filosofie. Het is een hartverwarmend boek over verbinding. Over de balans tussen jezelf, de ander en het leven omarmen.

Zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie. Dat zijn de vier tools die gedragstherapeut Erik Franck aanreikt in dit boek. Het uiteindelijke doel? Zelfleiderschap. Want wanneer je je innerlijke kompas volgt, kom je hoe dan ook op je eigen pad terecht. Dit boek is een kraakheldere gids voor het leven, met eenvoudige adviezen die je hier en nu kan toepassen om je doelen te bereiken.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love