• Home
  • Nieuws
  • Deze boeken van onze uitgeverij moet je gelezen hebben
20231013 DSC05202 2 web
Klassiekers

Deze boeken van onze uitgeverij moet je gelezen hebben

Of je nu liever historische boeken leest, romans, culinaire titels of boeken over relaties, psychologie en ouderschap: in al die jaren dat wij dit doen, hebben we in elke regio van het literatuurlandschap topboeken uitgebracht.

Maar eigenlijk ben jij, lieve lezer, degene die daarover mag oordelen. Wat vind je van deze tien klassiekers?

Acteur Stefaan Degand vertelt in een bezwerend en intens proza over zijn leven tot op heden. Over hoe de liefde kwam, en ook weer ging. En terugkwam. Over hoe leven ook maar wat klungelen is. En over eten, lekker, gulzig en veel. Dit boek is een middelvinger naar de dood, een ode aan het leven, tegelijk oorverdovend luid en ontroerend stil.

Met zijn succesvolle boek leverde Hendrik Vos al een huzarenstukje af. Hij beschreef de geschiedenis van de Europese eenmaking die iedereen wou lezen. Het is een verhaal vol anekdotes en petite histoire, soms grappig, soms pakkend, nu eens serieus, dan weer slapstick. Deze bestseller veranderde complexe historische materie in onweerstaanbare anekdotes.

Topneuroloog Steven Laureys voert al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen. Je moet helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve impact te ervaren, tien minuutjes per dag kunnen al een significant verschil maken. Minder stress en angst, een positieve impact op het immuunsysteem en een scherpere focus zijn slechts enkele bewezen voordelen.

Commissaris Liese Meerhout van de afdeling moordzaken verbergt iets voor haar eigen team. Niemand heeft het in de gaten, tot het te laat is. Echt te laat. Verdenkt ze een collega of wil ze juist iemand beschermen? Het lijkt alsof iemand Liese en haar hoofdinspecteur Michel Masson uit elkaar wil spelen. Het team wordt op de proef gesteld. Oude demonen duiken op. Paniek slaat toe.

60 figuren, plaatsen, uitvindingen, teksten, gebeurtenissen en ontwikkelingen met een bijzondere betekenis voor de Vlaamse samenleving. De Canon van Vlaanderen is niet in stenen tafelen gegrift, maar nodigt de lezer uit om het verleden te (her)ontdekken. Voor iedereen die de regio die we vandaag Vlaanderen noemen, beter wil leren kennen!

Dr. Servaas ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde methode, waarmee je de juiste mindset creëert om jouw voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding terug de plaats te geven die het verdient. De opzet is simpel maar streng: gedurende 10 dagen eet je enkel wat er op De Lijst staat. Geen valse beloftes: De Lijst volgen zal de eerste dagen niet altijd even makkelijk zijn, maar na een week voel je gegarandeerd het verschil.

Vlaanderens bekendste strafpleiter schreef een meeslepend en imposant werk over slachtoffers. Jef Vermassen wil de stem zijn van al wie rouwt en lijdt. Van misbruikte kinderen en verminkte slachtoffers tot de families van vermoorde en verongelukte mensen. Hoe verwerken zij hun trauma? Hoe verloopt een rouwproces? Geïllustreerd met talrijke verhalen uit zijn 47-jarige loopbaan.

Word jij regelmatig overweldigd door emoties? Druk je ze weg, tracht je ze te rationaliseren, verlies je de controle? Vind je het moeilijk om te voelen wat er in je omgaat? Ook Fleur van Groningen moest al op jonge leeftijd leren leven met verdriet, angst en woede. Gaandeweg leerde ze hoe ze constructief kon omgaan met haar emoties en herstelde ze van trauma. Dit boek is het ontroerende verslag van die lange zoektocht. Een persoonlijk verhaal dat kan dienen als leidraad voor anderen.

Lia van Bekhoven woont al meer dan veertig jaar in Londen. Bijna al die tijd werkte ze voor Vlaamse en Nederlandse radio en televisie, kranten en bladen om verslag uit te brengen van wat er in Groot-Brittannië gaande is. Met kennis van zaken, maar vooral ook met spitse humor en verrassende inzichten. Lia is een lust om naar te luisteren, en nu ook om te lezen.

Nina Mouton dopt de pen in haar ervaring als moeder, vrouw en gezinspsychologe om jou te helpen met de zoektocht naar je moeder- of vadergevoel. Ze wil je leren dat gevoel te vertrouwen, zelfs als het indruist tegen adviezen van je omgeving of tegen je eigen constructie van de ‘perfecte’ ouder. Een zachtmoedig maar doortastend pleidooi voor mildheid tegenover jezelf, je kinderen en je omgeving.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love