• Home
  • Nieuws
  • Boeken in de kijker: Mens en maatschappij
VISUAL4
Owl Press. Leren is beleven

Boeken in de kijker: Mens en maatschappij

Het sociaal-agogische werkveld is zowel uitdagend als zinvol en zingevend. Om efficiënt en doortastend in deze complexe sector te kunnen staan, hebben hulpverleners een scala aan kennis en skills nodig. Daarin wil Owl Press een bepalende partner zijn. Ontdek ons aanbod hieronder!

Het speelveld van de orthopedagogiek

Dit inleidende handboek neemt je mee op ontdekkingsreis door het speelveld van de orthopedagogiek. Daar verken je wat (ortho)(ped)agogiek eigenlijk is, wat een orthopedagoog doet en door welke brillen je kan kijken naar personen in kwetsbare leefsituaties. Het boek is een razend relevante reisgezel voor praktijkgerichte orthopedagogen (in opleiding). Sla het boek open en betreed dit bijzondere speelveld, waar elke zet een keerpunt kan zijn, waar soms veerkrachtig ‘terug naar start’ moet worden gegaan, maar waar elk stapje vooruit een overwinning is.

In gesprek geraakt

Luisteren en communiceren, kunnen we dat niet allemaal al? Tenslotte zijn we er voortdurend mee bezig. Dat betekent echter niet dat we ook écht met elkaar in gesprek gaan. In gesprek gaan is namelijk een heuse vaardigheid, waar je inzicht en ervaring voor nodig hebt. In dit boek vind je handvaten en methodieken die je helpen communiceren en reflecteren binnen het superdiverse sociaal-agogische domein. Het boek is theoretisch onderbouwd, maar hands-on en praktisch toepasbaar dankzij de vele voorbeelden, oefeningen en reflectievragen. Een uitnodiging voor hulpverleners (in wording) om bewuster te communiceren en zich in gesprek daadwerkelijk te laten raken.

KOPP op stelten

KOPP-kinderen (kinderen van ouders met psychische of afhankelijkheidsproblemen) groeien vaak in moeilijke omstandigheden op. Met ‘KOPP op stelten’ schenkt Familieplatform hun de aandacht die ze verdienen en nodig hebben. Tegelijk belicht het boek de kwetsbare situatie van de ouders zelf. Dit boek bevat alle informatie, praktijktips en methodieken die je nodig hebt om hun veerkracht te ondersteunen of te versterken. Het is een verhaal van ondersteuning, openheid, hoop en vooral veerkracht. Een onmisbare gids voor hulpverleners en iedereen die met KOPP-kinderen en/of ouders aan de slag gaat.

Empathie in actie

In 'Empathie in actie' ontdek je alles wat je nodig hebt om met succes te communiceren. Allereerst krijg je de nodige theoretische achtergrond over communicatie mee. Daarna is het aan jou. Je leert de essentiële basisvaardigheden van gespreksvoering, maar ook specifiekere skills die onontbeerlijk zijn bij sociaal werk. Dit boek versterkt inzicht in en vaardigheden voor professionele schriftelijke en mondelinge communicatie in het domein van sociaal werk. Daardoor is het een onmisbare gids voor sociaal werkers in opleiding en een handig naslagwerk voor professionals in het domein van sociaal-agogisch werk en aanverwanten.

Hier en ginder

Kinderen en jongeren vormen een belangrijk, maar soms onzichtbaar deel van de mensen die naar België migreren. Al deze jonge nieuwkomers staan voor een resem uitdagingen, waarbij ze soms worstelen met complexe of zelfs onbeantwoordbare vragen. In dit boek stapt Ilse Derluyn mee in het ondersteuningstraject om deze jonge mensen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling en welzijn. Vanuit relationeel-pedagogisch perspectief belicht ze de noden, sterktes en mogelijkheden van deze diverse groep. Een must-read voor iedereen die betrokken is bij de ondersteuning van jonge nieuwkomers.

De waanzin voorbij

Tussen 2013 en 2015 maakte Peter een volslagen psychose door. In dit boek deelt hij zijn verhaal. We krijgen een intieme inkijk in het hoofd van iemand die een psychose doormaakt. Peters verhaal wordt ondersteund door twee getuigenissen uit zijn persoonlijke kring en zeven reflecties door ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en academici. Onmisbare lectuur voor iedereen met een interesse in psychose, en dan vooral voor wie zelf psychose meemaakt, hun familie en vrienden, studenten, zorgprofessionals en onderzoekers. Het boek wil een hoopvolle boodschap brengen: er is een leven voorbij de waanzin.

Alleen had ik het niet gekund

Mentoring@work wil anderstalige nieuwkomers ondersteunen door hen te koppelen aan een vrijwillige mentor: locals die de omgeving goed kennen en Nederlands als moedertaal hebben. Zij helpen de mentees om werk te vinden, hun Nederlands te verbeteren en zich thuis te voelen. In 'Alleen had ik het niet gekund'  reiken de mentorcoaches van Mentoring@work methoden en technieken aan om mentees op weg te helpen. Daarnaast blikken ze terug op hun ervaringen en delen ze inspirerende getuigenissen. Dit boek is een handige gids en een eyeopener voor iedereen die met anderstalige nieuwkomers werkt.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love