20231027 DSC06121 2

Zwaargewichten: deze boeken wegen door

Als het waar is dat je bent wat je leest, en wij geloven van wel, dan moet jij op dieet.

Al deze boeken zijn namelijk kleppers. Pillen, zegt men weleens, of dikkerds - excuseer: eerder zwaarlijvige exemplaren van hun soort. Geniet van honderden pagina's boeiende lectuur, geserveerd door uw favoriete uitgeverij.

Dit is Europa: Met dit succesvolle boek leverde Hendrik Vos een huzarenstukje af. Hij beschreef de geschiedenis van de Europese eenmaking die iedereen wou lezen. Het is een verhaal vol anekdotes en petite histoire, soms grappig, soms pakkend, nu eens serieus, dan weer slapstick. Vos' bestseller veranderde complexe historische materie in onweerstaanbare anekdotes.

Arthur Schnitzler (1862-1931) was een van de belangrijkste schrijvers van het fin de siècle en zeker de meest controversiële. Vrijwel alles wat uit zijn pen vloeide veroorzaakte regelrecht schandaal. Doorgaans omdat hij de vinger legde op het huichelachtige karakter van de tijd waarin hij leefde. In deze magistrale bundel zijn vier van Schnitzlers mooiste novelles opgenomen.

Historicus Francis Weyns slaagde erin de 16e eeuw in één meeslepend verhaal te omvatten. Hij heeft oog voor de brede duiding (politiek, sociaal...) maar vertelt ook boeiend over de anekdotiek van feesten en inhuldigingen, seksuele uitspattingen, terechtstellingen... Hoe de grote en kleine mensen dachten en leefden. Herbeleef de zestiende eeuw in dit meesterwerk.

Jan Delvaux is sinds jaar en dag dé Belpopkenner. Dit machtige boek verzamelt veel van wat hij weet over de Belgische muziek.
Grenzen of taboes zijn er niet: het gaat over Jacques Brel én Mauro Pawlowski, over Nicole & Hugo én Wim Mertens, de Zingende Dokwerker én De Jeugd van Tegenwoordig. Geheimen achter wereldhits, weetjes over rare platen, verloren dromen en al lang vergeten vedetten.

Kristien Dieltiens schreef deze historische roman over de dochter van Leopold I. Zij heette prinses Charlotte van België, maar ging kortstondig door het leven als keizerin van Mexico. Haar ongelooflijke en tragische levensverhaal werd meeslepend, feëriek en kritisch neergepend in deze prachtige roman. Een must read.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love