20240328 DSC00050 2

Zeg niet zelfhulpboek

Dat de schoonheid van het leven deels schuilt in zijn uitdagingen, daarover zijn wij, lezende medemensen, het min of meer eens. Toch?

Ook de auteurs van onderstaande boeken zijn die mening toegedaan. Ze zijn bovendien zo gul geweest om hun inzichten te delen, zodat wij allen de horden des levens met net dat beetje meer kennis en vertrouwen kunnen nemen.

Dank u, alstublieft, en veel leesplezier!

De mens is een sociaal beestje. Hoe we elkaar ontmoeten en met elkaar omgaan, datgene wat er is tussen mensen, dat is waar Ann Buysse zich de afgelopen 30 jaar in heeft gespecialiseerd. Aan de UGent bestudeert Buysse interpersoonlijke processen. Daardoor kan ze putten uit unieke verhalen van heel verschillende mensen. De neerslag van die rijkdom aan verhalen staat in dit boek.

Jezelf kwijt zijn, dat klinkt alsof het hoort bij de grote trauma’s in het leven. Maar het gaat evengoed over talloze kleine momenten van desoriëntatie. In dit boek neemt Eva je mee naar de grote én kleine momenten van vervreemding. Het zijn haar persoonlijke ervaringen, niet de waarheid, noch een absoluut weten. Wel een poging om haar verhaal te delen, in de hoop dat anderen het hunne erin herkennen.

Overdaad schaadt, dat weet iedereen. Dat geldt ook voor overvloedig veel comfort. Tom De Prest legt uit hoe je bewust ongemak kan opzoeken en hoe dat je doet groeien. Hij leert je verder kijken dan het materiële comfort en geluk te vinden buiten de grenzen van je comfortzone. Met boeiende wetenschappelijke inzichten toont De Prest aan waarom we dringend uit onze comfortzone moeten stappen.

Niemand beweert dat opvoeden makkelijk is. Meer nog: met momenten is het een aartsmoeilijke opdracht. Over die moeilijke momenten gaat dit boek. Dankzij de auteurs - beiden jeugdpsychologen - leer je hoe je op moeilijke momenten de connectie met je kind niet verbreekt, maar actief aangaat. Deze aanpak - opvoeden vanuit verbinding - leert je kind beter omgaan met emoties en bovendien versterkt het jullie band.

Een hilarisch, herkenbaar en bijwijlen hard pleidooi voor minder zelfzorg en meer zorg voor elkaar. Het boek werd geschreven op een smartphone, bevat geen leestekens en voelt dan ook meer als een vertelling dan een boek. Daardoor leest het razend vlot. Je wandelt als het ware mee met de vertelster/ schrijfster, die de teksten typte tijdens de eindeloze wandelingen in het park met haar baby. Want alleen dan sliep die.

Dokter Servaas je in dit boek mee in je eigen hoofd. Aan de hand van 4 stappen herschrijf je jouw regels, sluit je vriendschap met je gevoelens, onderneem je actie en overwin je weerstand, zodat ook jij je zogezegd ongrijpbare doelen kunt realiseren. Dr. Servaas Bingé heeft met zijn boeken al tienduizenden mensen geïnspireerd tot een gezondere levensstijl en het voorkomen van ziekte. Met ‘De klik’ focust hij op de mentale gezondheid.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love