20240328 DSC00053

Wie is Alex Berger?

Sta ons toe, geachte lezers, om zelf te antwoorden op die vraag. Alex Berger is een wat eigenaardige privédetective die vaker dan goed voor hem is klanten afscheept: hij heeft geen zin om overspelige vrouwen te schaduwen of personeel te betrappen dat met zijn vingers in de kassa zit. Dan maakt hij liever strandwandelingen in Oostende.

Wie Berger óók is, is het hoofdpersonage in een reeks thrillers van de hand van Toni Coppers, zo stilaan 's lands meest gelauwerde auteur in dat genre. De meest recente telg uit die reeks heet Roofdier en verdient volgens de literaire pers al onze aandacht.

Hieronder vind je de volledige reeks rond Alex Berger. Deze reeks is meer dan een hebbeding: het zijn boeken om te lezen en bij te houden. Je zal de kleurige ruggen nog vaak glimlachend groeten als je langs je boekenkast wandelt.

Veel leesplezier!

In Lapland viert Tom, een Vlaamse filmstudent, midzomernacht met enkele meisjes. Vrolijk en dronken dansen ze rond het kampvuur. Ook al gaat de zon die nacht niet onder, toch blijken er duistere krachten in het spel: de volgende ochtend is Tom spoorloos verdwenen. De radeloze ouders vragen Alex Berger om hulp. Tom is namelijk niet zomaar een jongen op reis: hij heeft meer dan één reden om naar het Hoge Noorden te trekken…

In het hypnotiserende landschap van berken, meren en stilte wordt Alex geconfronteerd met een onmogelijke opdracht: hoe vind je een jongen terug in de laatste wildernis van Europa?

Berger is op retraite in de Italiaanse Alpen, op zoek naar zichzelf en - om een lokale natuurvereniging blij te maken - naar een wolf. Dan vindt een boswachter in het oude Ardense woud van Anlier het lichaam van een jonge vrouw. Ze ligt naakt op een boomstronk, misbruikt en gewurgd. Alex Berger laat zijn wolf achter om mee te jagen op een veel gevaarlijker roofdier dat zich schuilhoudt in de Ardense bossen. Hij duikt onder in het enorme woud en wordt er geconfronteerd met zijn eigen angsten en demonen. Ook de moordenaar zwerft daar nog ergens rond...

Sinds kort leeft Berger teruggetrokken in Oostende, waar hij niet eens ongelukkig is. Maar wanneer Sara Cavani, een van de weinige mensen voor wie Alex nog plaats heeft in zijn leven, bij Interpol opgezadeld wordt met een onverklaarbare moord, roept ze de hulp in van haar ex-chef en boezemvriend. Een tweede slachtoffer valt, dit keer in Vlaanderen, en de familie Bonard komt in beeld: een steenrijke redersfamilie met aan het hoofd de mysterieuze David Bonard. Dan gebeurt er iets vreemds: Berger ontvangt een persoonlijk bericht van David Bonard.

Het leven van Alex Berger staat al twee jaar stil sinds zijn vrouw Camille werd vermoord in Parijs. Alex had bij haar moeten zijn, maar miste die avond de trein. Wanneer zijn ex-collega’s op een dag zijn hulp inroepen bij een vreemde moordzaak, weigert Berger aanvankelijk iedere medewerking. Maar hoe vaker de moordenaar toeslaat, hoe groter Bergers obsessie met de zaak wordt: dit keer wil hij de trein niet missen. Als hij in het spoor van de moordenaar wordt meegesleurd naar Parijs, bereidt hij zich voor op de ultieme confrontatie.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love