20240308 DSC09512

Uus Knops, boeken over rouw en verlies

Waarde leesgenoten, wij achten het een zaak van nationaal belang om u te wijzen op het bestaan van Uus Knops.

Psychiater Uus Knops is namelijk de rouwexperte van Vlaanderen. Sinds haar eerste boek, over het verlies van haar broer, schreef ze meerdere werken over rouw en het verlies en verdriet dat daarmee gepaard gaat.

Moeilijke en gevoelige onderwerpen, waarmee je maar beter te rade gaat bij een specialist. Uus Knops, bijvoorbeeld.

In een heldere, zachte en toegankelijke taal legt Uus cruciale woorden uit die te maken hebben met de dood. Omdat kinderen die uitleg verdienen. Bij elke letter van het alfabet maakte Sassafras De Bruyn een prachtige illustratie, die uitnodigt om het gesprek verder te zetten. Een eerlijk en toegankelijk kinderboek, dat rouw bespreekbaar maakt.

Hoewel we voelen dat we soms afscheid moeten nemen van mensen, blijkt dat in de praktijk knap lastig. In twaalf ontmoetingen gaan Joris Hessels en Dus op zoek naar de knelpunten van afscheid nemen. Wat ze tegenkomen is schoonheid, genegenheid en steeds weer de onmacht om die laatste woorden van afscheid te uiten.

Uus knops2

Zware dagen, we komen er allemaal mee in aanraking. Uus gaat op zoek naar handvaten om die zwaarte te dragen. Ze spreekt met mensen die meesters in hun metier zijn, uitblinkers in de kunst, filosofie, journalistiek, enzovoort. Hoe kijken zij vanuit hun vakgebied naar duisternis, melancholie of depressie, naar een baaldag dan wel weltschmerz?

Vier jaar geleden debuteerde Uus met deze hartverscheurende vertelling over de vermissing en het verlies van haar broer. Het veranderde haar leven en denken. Knops ontpopte zich tot Vlaanderens rouwexperte. In deze herziene editie getuigt ze over de impact van het boek en wat het haar leerde: wie we zijn en hoe we met verlies kunnen omgaan. Een tijdloos actueel boek.

Het verdriet dat nabestaanden bij een overlijden voelen, verbindt hen met elkaar. In dit boek tast Uus nieuwe mogelijkheden af om onze rouw te beleven en om verder te kunnen leven, ook met rouw. Ze onderzoekt wat we voor elkaar kunnen betekenen als een dierbare heengaat, met aandacht voor de overledenen, de rouwenden en voor hen die de rouwenden op afstand nabij willen zijn.

Verschillende kaarten met treffende troostwoorden, die je kan sturen naar mensen met verdriet. Recent of een poos geleden. Omdat je hen wil steunen, of wil laten weten dat je aan hen denkt. Vaak vinden we niet de juiste woorden, Op deze kaarten staan woorden die juist kunnen zijn. Woorden die kunnen troosten en helpen wanneer je woordeloos bent.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love