INSTA NB6
Boeken voor zonniger tijden

Uitkijken naar de zomer

Ons hadden ze wijsgemaakt, geachte lezers, dat de lente begonnen was. En inderdaad: de geur, de bloesems, het licht... een aantal lente-ingrediënten zijn sinds kort waarneembaar.


In onze naïviteit hadden wij ons daar echter ook zon bij voorgesteld. Helaas. Zullen we anders de lente overslaan en meteen uitkijken naar de zomer? Hieronder vind je alvast enkele boeken die perfect passen bij zonnebrillen, zonnebrand, ligstoelen en een fris glas naar keuze.

Veel leesplezier!

Het gebeurt bij alle lagen van de bevolking, maar de ene partnermoord is de andere niet. In Passionele Moorden belicht José Masschelin twintig uiteenlopende cases. Een bedrogen tuinman die zijn vrouw in stukken hakt met een bijl, een sluwe slaapkamermoord gepleegd door een stikjaloerse advocate, een brutale buitenwipper die zijn bloedmooie echtgenote 13 keer met een mes steekt… Allemaal verhalen over de gevaarlijke kanten van gewone mensen.

Terwijl inspecteur Olivia Leroy van het Bureau Vermiste Personen worstelt met een zaak van vreemde verdwijningen, wordt ze door haar eigen demonen achtervolgd. Schrijfster Sofie Delporte debuteerde vorig jaar met haar veelgeprezen en bekroonde thriller 'Ik kan je redden'. Deze opvolger, opnieuw rond Olivia Leroy, lost alle hooggespannen verwachtingen in.

In sommige milieus wordt seksuele diversiteit makkelijker aanvaard dan in andere. De sportwereld blijft op dat vlak een moeilijk veld. In dit boek bundelen uroloog Piet Hoebeke en voetbalster Imke Courtois hun krachten om meer inzicht te bieden in seksuele diversiteit in de sport. Vanuit medisch én atletisch perspectief belichten ze uitdagingen, triomfen en inspirerende verhalen van sporters van alle achtergronden.

Titia De Haes aka Frommelrommel brengt een vervolg uit op haar warm onthaalde debuut ‘Liever niet eigenlijk’. Deze keer neemt ze de lezer mee op een zonnige reis naar Portugal. En naar zelfacceptatie. Dagen vol zon, zee, yoga, kleine ontdekkingen, worstelingen met het verleden en knappe, maar foute mannen. Als je deze roman leest, dan ben jij wie en waar je moet zijn.

Brussel is niet alleen de feitelijke hoofdstad van de Europese Unie, maar ook de hoofdstad van België en daarmee de onofficiële hoofdstad van het surrealisme. Na het duizelingwekkende succes van Cato Beljaars' eerste fotoboek, is ze terug met nog meer weirdness. Met oog voor eigenaardigheden en een goed functionerende camera zwerft ze door Brussel om absurditeit, humor, creativiteit en vrolijke chaos vast te leggen.

Niets zo moeilijk te vatten als de mens. We zijn er bijgevolg al eeuwen mee bezig. De Ontdekking Van De Geest beschrijft op onderhoudende wijze hoe de psychiatrie groeide. Het besteedt aandacht aan de grote doorbraken en de fatale vergissingen. Een boek voor iedereen die zich interesseert in geschiedenis of mentaal welbevinden. Het biedt antwoorden over het verleden en stelt kritische vragen over onze eigen tijd.

Deze publicatie bundelt Buysses teksten over Amerika. Die schreef hij tussen 1888 en 1912, een periode waarin de wereld veranderde, decadentie en de grote emoties hoogdagen vierden en de Staten nog lang niet waren wat ze vandaag zijn. Dit boek toont de wereld aan de andere kant van de oceaan, zoals gezien door een Vlaamse reus.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love