20240328 DSC00039 2

Hoera, paasvakantie

Weinig mensen weten dit, maar Pasen is in oorsprong een heidens feest. Tijdens dit ritueel stemden stamleden op hun favoriete boek van de voorbije twaalf manen. Het winnende werk en zijn schepper werden breed bejubeld en het dorp leefde nog lang en gelukkig.

Dat is natuurlijk helemaal niet waar, maar het brengt ons wel naadloos bij de boeken van deze week. Van literaire thrillers over culinaire toppers tot geschiedenis en lifestyle: voer voor iedereen die tijdens de vakantie eens iets anders wil lezen dan fake news.

Veel leesplezier!

In dit boek vertelt psychologe Ann Buysse wat er allemaal is tussen ons. ⁠
.⁠
Over hoe we elkaar aanspreken. Hoe we elkaars gedachten, gevoelens en gedrag beïnvloeden. Hoe we als mensen het verschil maken, betekenisvol zijn en door elkaar herkend worden. En hoe dat soms misgaat. ⁠

Alex Berger is een wat eigenaardige privédetective die vaker dan goed voor hem is zijn klanten afscheept: hij heeft geen zin om overspelige vrouwen te schaduwen of personeel te betrappen dat met zijn vingers in de kassa zit. Dan maakt hij liever strandwandelingen in Oostende.

Je eigen tijd weer voor jezelf opeisen, dat is je denkbeelden herzien, stoppen met pleasen, grenzen stellen en jezelf centraal zetten. Dit boek pleit voor niets minder dan een tijd-revolutie, die jij mee kan helpen ontketenen. Het resultaat? Een compleet andere beleving van je tijd, waardoor je bewust en met volle teugen van je ene kostbare leven kan genieten.

Kathleen Brenders, aka @metvijfaantafel, begon een vijftal jaar geleden met een blog en gelijknamige Instagrampagina. Al snel groeide het uit tot een drukbezocht culinair platform met meer dan 100 000 volgers dat dagelijks talloze gezinnen inspireert.

Snack & ‘n Beete is een uit de hand gelopen hobby, een Instagrampagina met 10 000 eetgrage volgers en nu eindelijk ook een kookboek. Een trip down memory lane waarin Alexander en Frederik Verguchten hun liefde voor (veel) eten, muziek en samenzijn met familie en vrienden bundelen. Hun motto: f*ck porties! Zet die broeksknopen al maar open, want in de keuken van de broers kan en mag alles.

Gerrit Valckenaers is tegelijk muzikant, radiomaker en musicoloog. Met oog voor anekdotiek en detail schreef hij de geschiedenis neer van de muziek van de twintigste eeuw, met oog voor de tijdsgeest en verbanden met de hele muziekgeschiedenis.Aan de hand van 32 meesterwerken krijg je een enthousiasmerend, zinnen- en orenprikkelend beeld van die uitermate boeiende eeuw vol met nu eens sensuele en dan weer cerebrale muziek.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love