20231215 DSC03313 2

Over opvoeden

Oké, een land besturen zal ook niet makkelijk zijn. Net zomin als een IKEA-kast in elkaar draaien, geen winterdip krijgen in België, of een autoband vervangen.

Maar weet je wat pas echt uitdagend is? Een kind opvoeden.

Gun jezelf wat extra inzichten, steun, en een boeiende leeservaring.

Dank u, wereld.

Nathalie De Graef heeft geen kinderen en wil er ook geen. Ze vertelt wat het betekent om te leven met die keuze, in een wereld die zo vol is van de kleintjes. Letterlijk en figuurlijk. Daarnaast biedt ze een ludieke kijk op de realiteit van vriendschappen met ouders, maar ook met niet-ouders. Een boek voor mensen met en zonder kinderen. In de hoop dat het grappig en herkenbaar is, en dat het veel goede ideeën oplevert om al je vriendschappen te koesteren.

We leven in boeiende maar woelige tijden, alles verandert snel. Voor ouders van tieners is het niet altijd makkelijk bijbenen. Velen maken zich zorgen over hoe hun kind omgaat met social media, met alcohol en drugs, uitgaan, pesten, gender en seks, afspraken en nog zoveel meer. Gelukkig reikt dit pedagogisch en praktisch handboek voor al deze thema's adviezen, getuigenissen en expertise aan.

Dit boek neemt borstvoeding ernstig, maar wil het daarnaast ook lichter benaderen: de auteur stapt met veel humor in het mijnenveld van (op)voeden en hoopt daar ongeschonden door te wandelen. Dit is geen verhaal pro of contra, het is gewoon een boek over borstvoeding, uiteraard gereviewd door een lactatiekundige. Kortom: informeren, normaliseren en hopelijk ook een paar keer goed gniffelen.

Van windpokken tot bronchitis, van tekenbeten tot zonnebrand, van reflux tot plasklachten, van hoofdpijn tot buikpijn: u leest er alles over in deze handige en erg volledige vraagbaak die in geen enkel gezin mag ontbreken! Leer van de ervaring en kennis van een kinderarts én moeder

Naast het informele zorgnetwerk rond gezinnen (familie en vrienden) zijn er ook professionele zorgpartners, zoals kinderzorg. Bij i-mens heet die visie van die kinderzorg Afgestemd Opvoeden. Belangrijke principes zijn gelijkwaardigheid, respect voor elkaars behoeften en noden en begrip voor ieders gevoeligheden of beperkingen. In dit boek leer je de visie kennen van de mensen die (mee) zorgen voor jouw kind.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love