20240222 DSC09332 3

Onze auteurs op boekenfestival FAAR

Lieve vrienden van de geletterde bladzijden, mogen wij u attenderen op het non-fictieboekenfestival FAAR? Van 7 t.e.m. 10 maart, op diverse locaties in de Koningin der Badsteden: lezingen, gesprekken, workshops, interviews en wat niet al.Ook de auteurs van deze fantastische boeken zullen er present tekenen.

Zien we elkaar daar?

Dan is dit geen faarwel. Tot op FAAR!

Batja Mesquita illustreert hoe je emoties je betrekken bij, en je deel laten uitmaken van, de gemeenschappen waarin je leeft. Wie emoties niet ziet als ‘gevoelens in zichzelf’, maar als iets wat gebeurt tussen mensen, hoeft emoties ook niet ‘los te laten’. Dit boek betoogt heel overtuigend dat het erkennen van verschillen in emoties ons in staat stelt gemeenschappelijke grond te vinden, waardoor we allemaal menselijker en nederiger worden.

Zware dagen, we komen er allemaal mee in aanraking. Psychiater Uus Knops gaat op zoek naar handvaten om die zwaarte te dragen. Daarvoor spreekt ze met mensen van zeer diverse pluimage. Wat zij gemeen hebben is dat ze meesters in hun metier zijn, in de kunst, de filosofie, de geneeskunde,  de journalistiek, enzovoort. Hoe kijken zij vanuit hun vakgebied naar duisternis, melancholie of depressie, naar een baaldag dan wel weltschmerz?

Sommige vriendschappen zijn eindig: vriendschapsverlies is een ding. Zo’n verlies kan stevig binnenkomen, kan pijnlijk, begrijpelijk, noodgedwongen, ongewild... zijn. We hebben geen script over hoe vriendschappen eindigen en geen taal om een gesprek te voeren als we een vriendschap willen stopzetten. Tot nu, dankzij dit boek van Uus Knops,  gerenommeerd psychiater en auteur, en Julie Minnaert, Klinisch Psycholoog gespecialiseerd in vriendschapsverlies.

Amir Bachrouri is een jonge en geëngageerde gast van 't Stad. De maatschappij heeft het echter niet altijd makkelijk met gasten als hij. Zelf vond hij een uitweg, maar voor veel leeftijdgenoten die opgroeien in een kansarm gezin blijft de deur naar een beter leven gesloten. 'Doe maar niet,' krijgen ze maar al te vaak te horen. Daarom gaat Amir op zoek naar hefbomen die ervoor kunnen zorgen dat ook zij floreren in dit land, waarvan zij, onze jongeren, de toekomst zijn.

Je eigen tijd weer voor jezelf opeisen, dat is je denkbeelden herzien, stoppen met pleasen, grenzen stellen en jezelf centraal zetten. Dit boek pleit voor niets minder dan een tijd-revolutie, die jij mee kan helpen ontketenen. Het resultaat? Een compleet andere beleving van je tijd, waardoor je bewust en met volle teugen van je ene kostbare leven kan genieten.

Na de geboorte van haar zoon wandelt Suzanne elke dag door het park – anders slaapt hij niet. Kilometers lang stapt ze, terwijl de wereld om haar heen verder draait. Volgens haar omgeving moet ze ‘gewoon even doorzetten, voor zichzelf zorgen, loslaten.' Maar Suzanne voelt zich eenzamer dan ooit. ‘Fuck loslaten,’ denkt ze. Al wandelend ontmoet ze meneer Bergmans. Hij en anderen doen haar beseffen dat verbinden met elkaar het kostbaarst is.

In dit boek stelt Vlaanderens bekendste voedingsdeskundige een vernieuwde versie van haar Sana-methode voor. De methode hielp al tienduizenden mensen op weg naar een gezonder leven en focust zich in deze nieuwe versie op drie pijlers: gezond eten, slim bewegen en optimaal opladen. Het doel? Langer en gezonder leven. Klinkt moeilijk, maar Sandra laat in dit boek zien dat het makkelijker en leuker is dan het lijkt.

Dit boek doorbreekt het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen. Met verschillende experten en aan de hand van persoonlijke verhalen van lotgenoten leggen ze uit welke gevolgen kankerbehandeling kan hebben. Daarnaast krijg je een waaier aan mogelijke oplossingen en tips om terug op een positieve manier met seks om te gaan. Een must-have voor (ex-)kankerpatiëntes, hun partners én zorgverleners die hun steentje willen bijdragen aan het bespreekbaar maken van intimiteit.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love