NAJAARSKANNON 4 3

Najaarstitels om naar uit te kijken

Deze boeken, lief leeslustig publiek, zijn slechts een greep uit ons aanbod voor dit najaar.
In feite zijn alle aankomende titels om al dan niet watertandend naar te smachten. Alleen zou dat een wel héle lange tekst opleveren, die je naar alle waarschijnlijkheid niet tot het einde zou lezen.

Voedingsdeskundige en bestsellerauteur Sandra Bekkari brengt een vernieuwde versie van haar Sana-methode, die de afgelopen vijftien jaar al duizenden mensen aan een gezondere levensstijl hielp. Sandra richt zich daarbij op drie pijlers: gezond eten, slim bewegen en optimaal opladen. Het boek is doorspekt met interessante bijdrages van experten en bevat ook nog eens 40 nieuwe gerechten.

In een wervelende romanstijl vertelt Joren Vermeersch het verhaal vanaf de oorlog met Frankrijk in 1297 tot de Bourgondische machtsovername in 1384. Dat doet hij niet vanuit het perspectief van de hoge heren, dat al te vaak werd verteld, maar door de ogen van de kleine man. De lezer krijgt een Vlaanderen te zien dat soms akelig vergelijkbaar is met de moderne tijd.

Jens Dendoncker is een van de meest gewaardeerde komieken van Vlaanderen. Een warme persoonlijkheid, een man die alles heeft waar een mens van dromen kan, zo lijkt het. Tot op een dag het licht uitgaat. Precies vertellen wat er dan gebeurt, is moeilijk, maar in dit boek doet Jens een poging. Dit is het debuut van een geboren auteur, een moedig en grappig verhaal over angsten en epilepsie, over senioren en konijntjes.

Nooit werd er in de familie van Ann De Wit iets verteld over de vijf jaar die haar grootvader tijdens WOII doorbracht in het krijgsgevangenenkamp Stalag IIB. In 2022 stuitte ze per toeval op een doos waarin de bewaard gebleven brieven lagen. Honderden brieven, kaartjes, tekeningen... getuigen van zowel grote liefde en heimwee naar huis, als van ellende en wanhoop. Zelden wordt oorlog zo tastbaar.

Een middelvinger naar het eeuwige op dieet zijn. Vergeet even alle gezonde trends en verwelkom deze kleurrijke street- & comfortfood! Met een charmant je m’en foodisme bundelt auteur Jelle Beeckman, aka The Messy Chef, 60 verrassende gerechten. Van een taco met zalm, appel en rice crispies of pizza met worst en appelmoes tot halloumi met een whisky-paprika sausje.

Arthur Schnitzler (1862-1931) was een van de belangrijkste schrijvers van het fin de siècle en zeker de meest controversiële. Vrijwel alles wat uit zijn pen vloeide veroorzaakte regelrecht schandaal. Doorgaans omdat hij de vinger legde op het huichelachtige karakter van de tijd waarin hij leefde. In deze magistrale bundel zijn vier van Schnitzlers mooiste novelles opgenomen.

Voor vrienden ga je door het vuur, al is het ook wel spannend om in hun vriendenboek te schrijven. Zeker als het een door Sociaal Incapabele Michiel geschreven boek is: een vriendenboekje met vaart, humor en vol vurige vragen.

We leven in boeiende en woelige tijden, alles gaat en verandert snel. Veel ouders van tieners maken zich zorgen over hoe hun zonen en dochters omgaan met social media, alcohol en drugs, uitgaan, gender en seks en alle andere uitdagingen van vandaag. Dit hyperrelevante en praktische handboek reikt adviezen en expertise aan en is daardoor onmisbaar in elk Vlaams gezin.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love