DSC09854 2

Lang leve Nerdland!

Dat leren ook plezant kan zijn, wordt al jarenlang bewezen door onze vrienden van Nerdland, het bastion voor pientere studaxen van elke leeftijd.

Van wiskunde over biologie tot chemie: vreest niet, in Nerdland zijn alle takken van de wetenschap boeiend, grappig en verrassend.

Op heldere en humoristische wijze duikt Hetty Helsmoortel in geheime oorlogsschepen, botox, het Atomium, heliumballonnen of de kunstcollectie van Peggy Guggenheim. Want chemie is werkelijk overal. Dat wordt over veel takken van de wetenschap gezegd, maar over chemie klopt die bewering écht! Dit is Nerdland op zijn best.

Een halve eeuw geleden al huppelden de eerste mensen op de maan, maar pas de jongste jaren geeft ons DNA zijn geheimen prijs. De ene doorbraak volgt de andere in sneltempo op en het gaat zo hard dat de wetgeving niet kan volgen. In ‘DNA’ maakt Lieven Scheire niet alleen de nieuwste inzichten in het genetica-onderzoek aanschouwelijk, hij werpt ook prangende vragen op.

In dit boek betreed je het wonderlijke universum van een van de meest gevarieerde dierengroepen op aarde: de insecten. Entomoloog Peter Berx en insectengek Lieven Scheire gidsen je door een wereld vol ongelofelijke, verbazingwekkende en bizarre verhalen over deze zespotigen en andere kriebelbeestjes.

Lieven Scheire doet de mooiste pareltjes uit de fysica kristalhelder en in al hun schoonheid uit de doeken. Hij toont met plezier hoe ontroerend een formule kan zijn, hoe elegant het universum, hoe grappig een theorie. Wie de fysica niet lust, heeft ze volgens Scheire nooit smakelijk geserveerd gekregen. En dat is precies wat dit boekje wel doet: mensen goesting doen krijgen.

Welkom in de wondere wereld van wetenschap en technologie. Lieven Scheire, Henk Rijckaert en Hetty Helsmoortel slaan een derde keer de handen in elkaar en dagen je uit om de handen uit de mouwen te steken. Dit doeboek staat boordevol experimenten, doe-opdrachten, raadsels en puzzels voor kleine (en grote) nerds vanaf 8 jaar.

Professor Ann Dooms presenteert in dit boek een smakelijk buffet van wat wiskunde te bieden heeft: van eeuwige waarheid tot computers, van tellen op de vingers tot rondsurfen op Netflix en Google, van kijken in de spiegel tot bellen en betalen met je gsm, van turen naar de sterrenhemel tot het nemen van een selfie en van games tot artificiële intelligentie.

Het gebeurt niet elke dag, maar soms wordt er een ontdekking gedaan die de samenleving helemaal op zijn kop zet. Ooit was dat de beheersing van het vuur of het begin van de landbouw, recenter de auto of het internet. Vandaag is dat CRISPR, een revolutionaire techniek om aanpassingen uit te voeren in het DNA van eender welk organisme. Het is de uitvinding van de eeuw, alleen weet u dat nog niet. Tot nu.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love