• Home
  • Nieuws
  • Lang leve de liefde. En het leesplezier.
20240201 DSC07293

Lang leve de liefde. En het leesplezier.

De liefde, beste lezers, daar zijn wij niet tegen. Meer nog, dagelijks eren wij het aloude spreekwoord: hoe meer liefde, hoe meer vreugd.


Deze boeken bekijken de liefde elk op hun eigen manier: zo wordt er al eens gelachen, maar ook gehuild, wetenschappelijk onderzocht en taboedoorbrekend besproken.

Lang leve de liefde. En het leesplezier.

Psychiater Marc Van Steenkiste onderzoekt de laatste fase van de liefde, de breuk en de pijn die daaruit voortkomt. Hij heeft hierbij niet alleen oog voor de academische kennis over het thema, maar kijkt ook naar wat de kunstgeschiedenis, zowel die van de beeldende kunst als de literatuur, ons hier aan herkenning en troost kan bieden.

Een half miljoen mensen volgt Kakhiels werk op Instagram, honderdduizenden op Facebook en Twitter. In dit boek waagt Kakhiel zich aan het grootse der thema’s: De Liefde. Wat heeft het anonieme internetfenomeem te zeggen over romantiek, dating, seks, trouw en ontrouw? Bereid je voor op een hartstochtelijke aanslag op je lachspieren.

Psychisch geweld is veel minder zichtbaar dan fysiek geweld, waardoor het al te vaak onder de radar blijft. Tot nu. Relatietherapeute Vanessa Muyldermans doorbreekt het taboe dat rond emotionele en psychische mishandeling in liefdesrelaties hangt. Over daders, slachtoffers en toxische relaties. En over daarvan herstellen.

Dit boek doorbreekt het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen. Met verschillende experten en aan de hand van persoonlijke verhalen van lotgenoten leggen ze uit welke gevolgen kankerbehandeling kan hebben. Daarnaast krijg je een waaier aan mogelijke oplossingen en tips om terug op een positieve manier met seks om te gaan.

Psychologe en relatietherapeute Sarah Hertens, bekend van Blind Getrouwd, gidst je naar meer mildheid voor jezelf, je partner en jullie relatie. Wat betekent dat, ‘mild zijn voor elkaar’, is het geen utopie? Absoluut niet. Dit boek pleit voor duurzame liefdesrelaties, waarin er ruimte is om samen én individueel te groeien.

In dit no-nonsense boek over daten stapt ervaren matchmaker Annemieke Dubois af van het idee dat single zijn een probleem is dat ‘opgelost’ moet worden. De auteur brengt verhelderende inzichten en boeiende verhalen uit haar ervaring als matchmaker, die de lezer helpen een antwoord te vinden op de vraag ‘Wat wil ik?’

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love