20231103 DSC06820

Dit was Boektopia

Beste aanbidders van het betere boek, wat waren jullie gezellig op Boektopia, vorige week in Kortrijk. Wat zeg je? Jij was er niet bij op de jaarlijkse boekenhoogmis? Oei.

Geen paniek: dankzij onderstaand rijtje boeken kan je die verkeerde levenskeuze enigszins herstellen. Al deze auteurs maakten van hun aanwezigheid op Boektopia een waar feest, en als u daar een tikje jaloers van wordt, dan raden wij u vriendelijk aan om volgend jaar niet dezelfde fout te maken.

Zou jij ooit een AI-systeem gehoorzamen? Dat doe je nu al, wanneer je naar Spotify luistert of een Waze-route volgt. Er valt haast niet meer te ontkomen aan Artificiële Intelligentie. Maar wat is het juist? Wat willen we ermee doen en hoe zal onze toekomst eruit zien met AI? In zijn nieuwe boek doet Lieven Scheire op heldere en entertainende wijze alles uit de doeken.

15 Lieven Scheire AI KREW Collective

Jens Dendoncker is comedian en presentator. Dat wist je al. Maar hij is ook een mislukt kunstschilder, angstlijder en ex-psychiatrisch patiënt. En postzegelverzamelaar. In zijn boek toont hij enkele stukken uit het museum van zijn leven. Rauw, poëtisch, grappig en met momenten aartsdonker. Blijkt hij ook nog eens een literair talent te zijn.

Schermafbeelding 2023 11 10 om 09 10 12

Eva was een van de moedige getuigen uit Godvergeten. Als 14-jarig meisje werd zij aangerand door een pater. Niet de geestelijke werd gestraft, wel zijzelf: tot haar 21e werd ze opgesloten in tuchthuizen. Rik Devillé tekent haar levensverhaal op in dit onthutsende boek. Het vreselijke is dat Eva's verhaal er maar één is van de duizenden die Devillé de voorbije 30 jaar neerschreef.

Schermafbeelding 2023 11 10 om 09 47 47

Vlaanderens bekendste voedingsdeskundige stelt de vernieuwde versie van haar Sana-methode voor. De methode hielp al tienduizenden mensen op weg naar een gezonder leven en focust zich in deze nieuwe versie op drie pijlers: gezond eten, slim bewegen en optimaal opladen. Het doel? Langer en gezonder leven. Klinkt moeilijk, maar Sandra laat zien dat het makkelijker en leuker is dan het lijkt.

Sandra boektopia

Commissaris Liese Meerhout verbergt iets voor haar eigen team. Verdenkt ze een collega of wil ze juist iemand beschermen? Het lijkt alsof iemand Liese en haar hoofdinspecteur Michel Masson uit elkaar wil spelen. Wanneer het team doorheeft dat er iets niet klopt, komen alle vragen te laat. Oude demonen duiken op. Paniek slaat toe. Wie betaalt de prijs voor de onschuld?

Toni Boektopia

Een middelvinger naar het eeuwige op dieet zijn. Vergeet even alle gezonde trends en verwelkom deze kleurrijke street- & comfortfood! Met een charmant je m’en foodisme bundelt auteur Jelle Beeckman, aka The Messy Chef, 60 verrassende gerechten. Van taco met zalm, appel en rice crispies of pizza met worst en appelmoes tot halloumi in een whisky-paprika sausje.

Jelle boektopia

De vrouwen achter de succesvolle volksjury-podcast onderzoeken in deze bestseller de meest intrigerende moordzaken van de afgelopen decennia. Denk aan grote zaken, zoals de Golden State Killer of Andras Pandy, maar ook meer obscure kwesties als Issei Sagawa en Elisa Lam komen aan bod. Kortom, zowel voor de doorgewinterde True Crime-fan als de occasionele lezer.

Volksjury boektopia web
iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love