20231116 DSC07154

De nieuwe lichting Cartoons is hier!

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Soms worden die beelden getekend, voorzien van hilarische teksten en in groten getale gebundeld. In vaktermen heet dat: 'cartoons'.

Wij brachten zonet een nieuwe lichting uit van deze 'cartoons'.  Kijk gerust eens rond. Giechelen geblazen!

Lectrr is sinds jaar en dag huiscartoonist bij De Standaard. Om voor eens en altijd een antwoord te bieden op de vraag wie de Vlaming is, dook hij zijn archief in en vat hij onze recente geschiedenis in een bont kleurenpallet. Herbeleef de hoogtepunten en ergernissen van weleer, en vergeet vooral niet te lachen.

Johan Sebastiaan Stuer, bedenker van liederlijke versregels en slagvaardige cartoons, bundelt voor de derde maal de vruchten van zijn arbeid. Miste u zijn eerste bundel, daar komt u nog mee weg. Miste u de tweede, dan treft u al enige schuld. Mist u dit derde onderdeel in een nu al onvergetelijk oeuvre? Dan heeft u uw afspraak met de geschiedenis gemist.

Dat er in de politiek af en toe iets fout loopt, is een open deur. Waar alles wel steeds mooi op zijn plaats valt, is in de wereld van Zaza. Als huiscartoonist van De Morgen verknipt Zaza de Belgische en internationale politieke warboel tot harmonieuze plaatjes.

Voor vrienden ga je door het vuur. Maar het is ook spannend om in hun vriendenboek te schrijven. Zeker als het een door Sociaal incapabele Michiel geschreven boek is: een boek met vaart, humor en vol vurige vragen.

Waarom zou je naar jaaroverzichten op televisie kijken als deze artiest
je met meer prentjes diepgaandere inzichten bezorgt? Een jaarlijkse
klassieker, een must onder menig kerstboom.

Op hoeveel manieren kan je in een put vallen, over een bananenschil uitglijden of in een drol trappen? Het zijn er tachtig, liefst in een combinatie. Eumefius, een antiheld, ondergaat het allemaal zonder woorden.

In dit tweede deel van Zei mijnen bompa treffen we opnieuw de beste en mooiste zinnen aan, die zich afwisselend in standaardtaal en sappig dialect in ons collectieve geheugen zullen griffen.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love