0 AUTEURSFOTO TONI web

De boeken van Toni Coppers

Toni Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Hij schrijft al jaren mooie thrillers. Hij werd in 2022 bekroond met de Hercule Poirot Life Time award én de Max Gouden Vleermuis Oeuvreprijs maar belangrijker zijn voor hem de vele publieksprijzen zoals de Hebban Thrillerprijs en verschillende Hercule Poirot publieksprijzen.

Toni’s thrillers staan bekend om de ingenieuze plots en doorgedreven psychologische karaktertekeningen die de boeken tot toppers in hun genre maken. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed. Zelden is iemand helemaal juist of helemaal fout. Slachtoffers en daders zijn levensecht. Net door dat menselijke is Coppers zo’n hartverwarmende auteur. Ontdek hier zijn volledige oeuvre!

Coppers lezen is verslavend

In het hypnotiserende landschap van berken, meren en stilte wordt Alex geconfronteerd met een onmogelijke opdracht: hoe vind je een jongen terug in die laatste wildernis van Europa?

Alex Berger, ex-flik en een wat bijzondere privédetective, is op retraite in de Italiaanse Alpen. Ver weg van zijn job waar hij zwaar over twijfelt, op zoek naar zichzelf en – om de lokale natuurvereniging blij te maken – ook op zoek naar een wolf. In de Ardennen, in het oude Woud van Anlier, vindt een boswachter het lichaam van een jonge vrouw.

'Het feit dat deze thriller ook ontroert, dat de lezer niet alleen in de spanning van de moordzaken maar ook in de twijfels van Alex Berger meegesleurd wordt, maakt OFFER uniek.'

- Toni over Offer

Wat als aan de kant blijven staan geen optie is? Alex Berger, een wat bijzondere privédetective, was in een eerder leven commissaris bij de Moord in Brussel. Op zijn vijfenveertigste besliste hij zijn verleden overboord te gooien en sinds kort leeft hij teruggetrokken in Oostende. Alex is er niet echt ongelukkig: hij kijkt veel naar de zee en praat meer tegen de meeuwen dan met de mensen. In Londen wordt Roisin Benting, eenentwintig en in de fleur van haar leven, in haar loft koelbloedig gewurgd.

'Het mooiste compliment dat ik ooit las in een recensie : Toni Coppers schrijft in zijn thriller 'Val' onmenselijk mooi over het kwaad dat ons leven vergiftigt.'

- Toni over Val

Kunnen de doden nog vergeven? Het leven van Alex Berger, ex - chef van de Moordbrigade, staat in de wacht sinds zijn vrouw Camille omkwam bij de terroristische aanslagen in Parijs.

'Alex Berger is me vanaf mijn eerste pennestreken heel dierbaar geworden. Een eigenzinnig man, sterk en kwetsbaar tegelijk. Hij is een blijver.'

- Toni over De zaak Magritte

Het is lente, maar bij commissaris Liese Meerhout kriebelt er iets anders. Ze gedraagt zich vreemd en haar collega’s lijken niets in de gaten te hebben tot het te laat is, écht te laat is.

‘De twintigste thriller in de Liese Meerhout-reeks moest voor mij net zo goed de eerste thriller van de serie kunnen zijn. Ik wou een ode brengen aan Liese, een sterke, kwetsbare en intelligente vrouw, maar zonder dat enige voorkennis over haar leven nodig is.'

- Toni over Onschuld

Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson ontdekken de gruwel van de druglogica en moeten vechten om overeind te blijven en hun dierbaren te redden.

Liese Meerhout en Michel Masson zijn me zo dierbaar. Ik heb zo genoten van het componeren van dit boek, gewroet heb ik ook, met de ethiek, de waarheid, de realiteit.

- Toni Coppers

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love