• Home
  • Nieuws
  • Daar is de lente, daar is de literatuur
20240315 DSC09725 2

Daar is de lente, daar is de literatuur

Dag trouw en hooggeëerd lezerspubliek,

Mogen wij u bij het ontpoppen van de bloesems, het ontluiken van de lente en de eerste schuchtere schijnsels van de zon wijzen op enkele nieuwe literaire parels van bij ons?

Thrillers, coming-of-ageverhalen en liefdesgeschiedenissen, alle zullen zij perfect passen bij die factor 50 die u binnenkort weer nodig heeft. Hopelijk.

Deze biografische roman vertelt in meeslepend proza over andersgeaard zijn in de jaren 70 van de vorige eeuw. Jo is jong, knap en weet dat heel goed. Hij gaat na een turbulente jeugd het klooster in, maar vertrekt net voor zijn wijding naar de nachtelijke grootstad. Daar stort hij zich in het bruisende uitgaansleven en leert hij zijn seksualiteit te omarmen.

Bente is een Vlaamse uit Essen, Boudewijn een Waal uit Dinant. Ze worden verliefd. Dat was beter niet gebeurd, want zoals bij Shakespeare eindigt hun amourette met een dode. Of toch niet? Dit verhaal kent twee eindes, u bepaalt zelf hetwelke voor u bestemd is. Deze tweetalige roman is een indrukwekkende prestatie van Christophe Deborsu.

De Zwitserse architect, schrijver en denker Max Frisch verhief levensvragen tot kunstvorm. Frisch was een zoekende mens, die de wereld in vraag stelde. Wij mogen van geluk spreken dat hij die vragen heeft genoteerd. Maar dit boek is veel meer dan een verzameling vragen: het is een ontdekkingsreis. Neem je tijd, ga even zitten en kom tot wijsheid

Na haar eerste bestseller, de historische roman 'Carlota', schreef Kristien Dieltiens deze keer een meeslepende psychologische roman, opnieuw met een waargebeurd historisch feit als startpunt. Dit meeslepende verhaal is een moderne klassieker die iedere liefhebber van historische fictie gelezen zou moeten hebben.

Als kunstschilder is Robert Devriendt bekend om zijn reeks kleine schilderijen. Met zijn nieuwste roman bewijst hij ook als schrijver technische perfectie aan de dag te leggen. Een meeslepend verhaal over de gesprekken tussen een jonge kunsthistorica en een oude kunstenaar. Wat ons betreft is Robert Devriendt een ondergewaardeerde kunstenaar.

Deze veelgeprezen debuutroman schetst het coming of ageverhaal van Bintu (ook wel: Bintje). Zij groeit op in moeilijke omstandigheden, in een omgeving die haar dagelijks afwijst en uitsluit. Dertig jaar later blijkt dat diepere sporen te hebben nagelaten dan ze ooit had kunnen vermoeden. Ze gaat op zoek naar haar afkomst. En die van haar trauma's.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love