• Home
  • Nieuws
  • Boeken waarin auteurs hun ziel blootleggen
20231019 DSC06004

Boeken waarin auteurs hun ziel blootleggen

Zoals jullie leeslustigen wel weten, kunnen boeken diverse rollen vervullen. Ze kunnen zorgen voor afleiding, nieuwe inzichten bieden, je op het puntje van je stoel laten bulderlachen of een krop in de keel wegslikken.

Deze boeken vervullen al die rollen. Het zijn mooie, soms rauwe, nu eens hilarische en dan weer dramatische schrijfsels van auteurs die zowel gezegend als geplaagd werden door het leven. Zoals iedereen.

Voor wie eerlijkheid zoekt, ook als het moeilijk gaat.

Jens Dendoncker is stand-upcomedian en presentator. Alles lijkt hem voor de wind te gaan. Maar Jens is ook epilepsiepatiënt, mislukt kunstschilder, angstlijder, verbeten romanticus, ex-psychiatrisch patiënt, Joy Division-fan en postzegelverzamelaar. In dit boek toont hij enkele stukken uit het museum van zijn leven. Op poëtische en ongefilterde wijze.

'Waar zijn de wolken' werd geschreven op een smartphone, bevat geen leestekens en voelt dan ook meer als een vertelling dan een boek. Daardoor leest het razend vlot. Je wandelt als het ware mee met de vertelster/ schrijfster, die de teksten typte tijdens de eindeloze wandelingen in het park met haar baby. Alleen dan sliep die. Een hilarisch, kritisch, eerlijk en verrassend boek.

Acteur Stefaan Degand vertelt in een bezwerend en intens proza over zijn leven tot op heden. Over hoe de liefde kwam, en ook weer ging. En terugkwam. Over hoe leven ook maar wat klungelen is. En over eten, lekker, gulzig en veel. Dit boek is een middelvinger naar de dood, een ode aan het leven, tegelijk oorverdovend luid en ontroerend stil.

Atypische autobiografie over de lichte, donkere en nu en dan gitzwarte dagen van Titia De Haes. Toch is dit verhaal niet alleen zwaar. Op treffende en humoristische toon beschrijft De Haes de (tragi)komische momenten uit haar leven. Op Instagram maakt De Haes als @frommelrommel vrolijke en gevatte illustraties, tot jolijt van haar bijna 40.000 volgers. Dit boek sluit daar naadloos bij aan.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love