20231208 DSC03215

Boeken voor onder de kerstboom

Hoe breng jij de eindejaarsperiode door? Nog snel een vakantie boeken, of kies je voor vakantieboeken?

Wij zeggen: het een sluit het ander niet uit.
Wij zeggen ook: deze boeken zijn uiterst geschikt als geschenk - dat mag aan uzelf zijn.

Fijne feesten en veel leesplezier!

Historicus Joren Vermeersch verdiepte zich in Vlaanderens 14e eeuw, een periode vol ongeziene rampspoed met oorlog, honger en ziekte. Op weergaloze wijze brengt hij de geschiedenis tot leven aan de hand van gewone mensen - van priester en vissersweduwe tot musicus. Zijn boek is een boeiende roman die de lezer op sleeptouw neemt vanaf de eerste bladzijde.

Moeten we bang zijn voor Artificiële Intelligentie (A.I.)? Er valt in ieder geval haast niet meer aan te ontkomen. Maar wat is het juist? Wat willen we ermee doen, hoe zal het onze toekomst vormgeven? Lieven Scheire doet op heldere en entertainende wijze alles uit de doeken over deze nieuwe vorm van software die computers en apps vaardigheden geeft die ze tot nu toe nooit hadden.

Een vriendenboekje à la Michiel. Want voor vrienden ga je door het vuur. Maar het is ook spannend om in hun vriendenboek te schrijven, zeker als het een door Sociaal incapabele Michiel geschreven boek is. Een boek met vaart, humor en vol vurige vragen. Uiterst relevant, vinden wij, maar wat wij vinden kan Michiel ongetwijfeld weinig schelen, want hij vindt ons een foemp.

Amir Bachrouri is een jonge en geëngageerde gast van 't Stad. De maatschappij heeft het niet altijd makkelijk met gasten als hij. Zelf vond hij een uitweg, maar voor veel leeftijdgenoten die opgroeien in een kansarm gezin blijft de deur naar een beter leven gesloten. 'Doe maar niet,' krijgen ze maar al te vaak te horen. Daarom gaat Amir op zoek naar hefbomen die ervoor kunnen zorgen dat ook zij floreren in dit land.

Toen Ann De Wit het huis van haar overleden vader opruimde, stuitte ze op een blikken doos vol vergeten schatten: een stapel brieven van haar grootvader, zorgvuldig bewaard. De man schreef ze tijdens zijn krijgsgevangenschap tijdens WO II. De brieven vormen de basis van De Wits boek. Een diep persoonlijk en ontroerend inzicht in de ervaringen en emoties van een soldaat ver van huis.

Gianni Rodari was een Italiaanse leerkracht, journalist en schrijver, en bovendien een van de belangrijkste kinderboekenauteurs van de vorige eeuw. Dankzij vertaalster Inge Piryns kan u zijn klassieke verzameling kinderverhalen nu ook in het Nederlands voorlezen aan uw kroost. Moge het bijdragen aan een warme gloed in deze ijzige dagen.

De gevierde presentator en comedian Jens Dendoncker is een warme, lieve mens in wiens buurt het goed toeven is. Iemand die schijnbaar moeiteloos de trappen naar het BV-dom bewandelde, bovendien. Hoewel dat allemaal niet gelogen is, schuilt er een donkere kant aan de waarheid: Jens is ook angstlijder, ex-psychiatrisch patiënt en mislukt kunstschilder. En postzegelverzamelaar.

Na de geboorte van haar zoon wandelt Suzanne elke dag kilometers lang door het park – anders slaapt hij niet. Volgens haar omgeving moet ze gewoon goed voor zichzelf zorgen en loslaten. Maar Suzanne voelt zich eenzamer dan ooit. ‘Fuck loslaten,’ denkt ze. Al wandelend ontmoet ze mensen die haar doen beseffen dat verbinden met anderen het kostbaarst is. Een pleidooi voor minder zelfzorg en meer zorg voor elkaar.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love