• Home
  • Nieuws
  • Boeiende boeken van Instagramgrootheden
20230908 DSC03441 2

Boeiende boeken van Instagramgrootheden

In het digitale tijdperk dat wij heden beleven, lieve leeslustigen, komt het al eens voor dat de publicatie van een boek wordt voorafgegaan door een soort van publieke voorstudie op het instagramaccount van de auteur in kwestie.

Zie bijvoorbeeld de volgende boeken en hun auteurs, die hun hand niet omdraaien voor enkele tienduizenden volgers op instagram.

Liken en lezen, zouden wij zo zeggen!

Atypische autobiografie over de lichte, donkere en nu en dan gitzwarte dagen van Titia De Haes. Toch is dit verhaal niet alleen zwaar. Op treffende en humoristische toon beschrijft De Haes de (tragi)komische momenten uit haar leven. Op Instagram maakt De Haes als @frommelrommel vrolijke en gevatte illustraties, tot jolijt van haar bijna 40.000 volgers. Dit boek sluit daar naadloos bij aan.

Nathalie De Graef (@almijnvriendenhebbenkinderen) heeft geen kinderen en wil er ook geen. Ze vertelt wat het betekent om te leven met die keuze, in een wereld die zo vol is van de kleintjes. Letterlijk en figuurlijk. Daarnaast biedt ze een ludieke kijk op de realiteit van vriendschappen met ouders, maar ook met niet-ouders. Een boek voor mensen met en zonder kinderen. In de hoop dat het grappig en herkenbaar is, en dat het veel goede ideeën oplevert om al je vriendschappen te koesteren.

Naar goede gewoonte brengt illustratrice @eva_mouton jaarlijks een nieuwe agenda uit, en gelukkig is dat in 2024 niet anders. Met Eva's overzichtelijke agenda, boordevol leuke illustraties, wordt het zoveel leuker om de (werk)week te plannen. Uiteraard bevat hij nog steeds de gekste feestdagen, officiële vakantieperiodes, leuke invulpagina's en handige week- en maandoverzichten.

Fotograaf Cato Beljaars legt het unieke karakter van de stad Brussel bloot: surrealistische straatkunst, anarchistische creaties, grootstedelijke vindingrijkheid. Of je nu een inwoner bent of een passant, dit fotoboek zal je verliefd laten worden op Brussel, hoofdstad van België, Europa en tevens het mooiste hellhole op aarde. Check @weirdthingsinbrussels op de gram.

Een woning stylen is veruit het leukste aspect van het hele concept ‘wonen’. Maar behalve een fijne uitdaging is het voor veel mensen ook een heuse beproeving. Gelukkig barst de fantastische 'Interior Style Guide' van de adviezen en inspiratietips van @bart.appeltans. Vlaanderens bekendste interieurarchitect bezorgt je alles wat je nodig hebt om je huis te transformeren.

Dit boek van @sofinessetje neemt borstvoeding ernstig, maar wil het daarnaast ook lichter benaderen: de auteur stapt met veel humor in het mijnenveld van (op)voeden en hoopt daar ongeschonden door te wandelen. Dit is geen verhaal pro of contra, het is gewoon een boek over borstvoeding, uiteraard gereviewd door een lactatiekundige. Kortom: informeren, normaliseren en hopelijk ook een paar keer goed gniffelen.

Het moderne leven vervreemdt ons van onze menselijke sterktes. We worden te weinig uitgedaagd, zowel fysiek als cognitief. Dat is erg ongezond, zegt coach @siebehanosset. Het tegengif? Intermittent Living! Lees nu over de helende kracht van koude douches en lege ontbijttafels.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love