• Home
  • Nieuws
  • Pat Donnez, de favoriete stem van je favoriete pen
Ontwerp zonder titel10
Berg en Dal

Pat Donnez, de favoriete stem van je favoriete pen

Wat hebben Delphine Lecompte, Stefaan Degand, Piet Hoebeke, Josse De Pauw en Jan Vanriet met elkaar gemeen?

Ze brachten mooie boeken bij ons uit, zeg je. Dat klopt wel, maar we zoeken een andere overeenkomst. Verklappen dan maar? Komt-ie. Allen waren ze te gast in Berg en Dal, bij de godfather van het vraaggesprek: Pat Donnez.

Ontdek deze mooie mensen en hun dito verhalen hieronder. Fijn verlengd leesweekend!

Wie heeft Delphine Lecompte vermoord? in deze monumentale levensschets is Delphine Lecompte is stekelig grof villein schalks mystiek en briljant. Dit werk toont haar leven, in een taal die enkel Lecompte  durft te hanteren, binnen een universum waarover alleen zij heerst. Zo  bezweert zij een leven van misbruik en destructie, zo kan zij haar leven redden. Een meesterwerk.

Om te verduidelijken hoe gender werkt, hanteert prof urologie Piet Hoebeke een pientere metafoor: de Genderblender. Een glasheldere analyse van gender, maar ook een warm pleidooi voor meer aanvaarding, want ons klassieke beeld van mannen en vrouwen is dringend aan een update toe.

Acteur Stefaan Degand vertelt in een bezwerend en intens proza over zijn leven tot op heden. Over hoe de liefde kwam, en ook weer ging. En terugkwam. Over hoe leven ook maar wat klungelen is. En over eten, lekker, gulzig en veel. Dit boek is een middelvinger naar de dood, een ode aan het leven, tegelijk oorverdovend luid en ontroerend stil.

Josse De Pauw is een speler, en dat sinds 1952. Ter wereld komen, zo zei hij eerder al, is gewelddadig. Er blijven zou gediend zijn met enige zachtaardigheid. In dit boek toont De Pauw zich spelend, zoekend en twijfelend. Autobiografisch en toch ook weer niet. Poëtisch, maar ook feiten verhalend. Ongrijpbaar, maar bovenal wonderschoon. Een literaire mijlpaal in de Vlaamse grond.

In dit tijdsbeeld van de afgelopen decennia zet Jan Vanriet heerlijk ironiserend een sakkerend stuk onbegrip neer. Zijn Louis Zoethout, een gerespecteerd beeldend kunstenaar, is een personage dat zijn vat op de realiteit steeds nadrukkelijker verliest. Deze rijke roman is een morele aanklacht en tegelijkertijd een pijnlijke farce.

In zijn radioprogramma op Klara neemt Pat Donnez elke week een bijzondere gast mee op levenswandel, langs de bergen en dalen van diens leven. Dit boek is een bloemlezing van de mooiste momenten uit dat programma. Het resultaat? Een gebruiksaanwijzing bij het leven, met bijzondere aandacht voor de mijlpalen. Een onmisbaar boek met talloze bijdragen van de meest inspirerende denkers van onze tijd.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love