• Home
  • Nieuws
  • Bij de psy, lectuur voor de mentale gezondheid
20231103 DSC06812

Bij de psy, lectuur voor de mentale gezondheid

Lieve vrienden, in een wereld die dermate hectisch is als deze waarin wij leven is een bezoekje aan de psy toch al lang geen taboe meer? Mens sana in corpore sano, zeggen wij weleens, maar alleen als de gelegenheid zich voordoet.

Moet een dergelijk bezoekje dan altijd fysiek gebeuren? Welnee, lieftallige lezer, soms volstaat het om een boek aan te schaffen dat uitpuilt van de wijsheden en inzichten van de psy in kwestie.

Een voorbeeld, vraag je? Geen probleem.

Ontdek wat hoogsensitiviteit écht is, waarom HSP’s gevoeliger zijn voor stress, energieverlies en burn-outs, en leer dankzij concrete strategieën omgaan met typische struikelblokken. Zo kun je eindelijk doen waarvoor je gemaakt bent: floreren – zelfs in een wereld vol prikkels.

Dit boek schetst hoe mensen omgaan met trauma’s. Het is géén zelfhulpboek, maar wel een prachtig werk, dankzij hetwelke de lezer een traumatische ervaring bewuster kan integreren in het leven. Psychiater Marc Van Steenkiste vertrekt vanuit de klassieke literatuur, waarin diverse aspecten van trauma worden beschreven. Daarnaast geeft hij voorbeelden uit zijn praktijk.

Gedragstherapeut Erik Franck reikt je de tools aan om je leven zelf te sturen: zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie. Geen vage praatjes, maar een kraakheldere gids voor het leven, met eenvoudige adviezen die je hier en nu kan toepassen om je langetermijndoelen te bereiken.

Sarah Hertens gidst je naar meer mildheid voor jezelf, je partner en jullie relatie. De bekende psychologe en relatietherapeute pleit voor een duurzame relatie, met ruimte om samen én individueel te groeien. Met interessante praktijkvoorbeelden en praktische tips laat ze zien hoe je dat concreet aanpakt.

Psychiater en rouwdeskundige Uus Knops schreef een eerlijk en toegankelijk kinderboek om rouw bespreekbaar te maken. In een heldere, zachte en toegankelijk taal legt ze cruciale woorden uit die te maken hebben met de dood. Omdat kinderen die uitleg verdienen. Bij elke letter van het alfabet maakte Sassafras De Bruyn een prachtige en gevoelige illustratie.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love