Liesbet Vereertbrugghen

Liesbet Vereertbrugghen

Over Liesbet Vereertbrugghen

Liesbet Vereertbrugghen is musicologe en heeft een grote voorliefde voor middeleeuwse muziek en polyfonie. Jarenlang gaf ze muziekgeschiedenis. Ze is producer en netcoördinator bij Klara waar ze voornamelijk actief is in agenda-gebonden klassieke muziekprogramma’s. Ze was co-auteur voor de gidsen: ‘Iedereen Klassiek. Muziek voor alle emoties’ en maakte de bekroonde cd-reeks Klara4Kids.

Ze realiseerde een hele reeks muziektheatervoorstellingen waaronder: Ik ben een Fabel, Don Dijstuk van La Mancha, Red Shoes, Als Louise (de zeven vrouwen van Mozart), Ongeveer Schubert - De Neve van Schubert, Suivez le Guide/Volg de Gids/Follow the Guide, Mel Bonis m/v van het jaar. In al deze muziekvoorstellingen wordt met de nodige humor het verleden in het heden geplaatst. Al deze voorstellingen werden in talrijke CC’s vertoond.

In 2018 verscheen haar boek: Op Rozen. Een bloem-lezing. Zestig cultuurhistorische verhalen over de roos (Borgerhoff&Lamberigts) met als spin off de voorstelling ‘Op Rozen. Een bloem-lezing. Gezongen. Gespeeld.’

Ze is al jaren actief als zanger in verschillende ensembles waaronder La Furia, La Folia, Frascati, Bread and Roses. Ze dirigeert het koor Nieuwdauw.

Copyright beeld: Kaat Pype