• Home
  • Nieuws
  • Owl Press: van start-up naar vaste waarde
Psychologie
authors

Owl Press: van start-up naar vaste waarde

Over het ontstaan van Owl Press

In 2017 werd Owl Press gelanceerd, nadat Borgerhoff & Lamberigts, een non-fictie-uitgeverij, één academisch handboek ‘Wegwijs in Economie’ had uitgebracht.

Dat zag er heel anders uit dan het klassieke studieboek: het was erg mooi uitgegeven, met veel aandacht voor het grafische aspect van het boek, met een iets groter lettertype en bredere interlinie. Een kleurrijk boek, rijkelijk voorzien van afbeeldingen en ook qua structuur en opbouw hedendaagser en gedurfder dan het gros van de academische literatuur.

Ze vroegen me of ik potentieel zag in hun aanpak en of er nog ruimte was voor een academische uitgeverij, in een vrij dichtbevolkt landschap. Met een dergelijke aanpak had ik een sterk vermoeden van wel, en nu, vijf jaar later, zeg ik zelfs met onbegrensde zekerheid: ja.

Wat in 2017 begon als een start-up is vandaag een vaste academische waarde in het uigeverslandschap.

Vaste waarde in het uitgeverslandschap

Owl Press gaf intussen al meer dan honderd titels van tweehonderd auteurs uit en verzorgt publicaties in verschillende domeinen binnen elke hogeronderwijsinstelling van Vlaanderen: economie en management, psychologie en pedagogie, mens en maatschappij, recht en criminologie, technologie en IT, taal- en letterkunde en gezondheid en onderwijs.

Na enkele jaren evolueerde Owl Press van een inhouse start-up naar een grote naam die stevig verankerd zit in het academische uitgeverslandschap. En we zijn nog maar begonnen: de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een hecht team van acht sterke, ervaren professionals.

We publiceren niet alleen heel veel nieuwe boeken met digitale extra’s zoals online kennisclips en oefeningen, maar lanceerden ook Owl Press Aula, een videoreeks met masterclasses voor de professional.

Ik stel trots vast dat de opstart van Owl Press, de academische imprint van Borgerhoff & Lamberigts, erg succesvol is gebleken. Op naar meer!

Sophie Vanluchene

Uitgever

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love