9000 Boeken Nathan Dobbelaere HQ 65
EVENTS

Owl Press events

Als toonaangevende academische uitgeverij organiseren we een reeks boeiende evenementen. Verbreed je horizon en neem deel aan deze inspirerende bijeenkomsten vol kennis en inzichten.

Boekvoorstelling Hier en ginder

Hoe ondersteunen we jonge vluchtelingen?

Derluyn

Kinderen en jongeren vormen een belangrijk, maar soms onzichtbaar deel van de groep van mensen die naar België migreren. Sommigen komen hier aan met hun ouders of andere familieleden, anderen staat er helemaal alleen voor, de niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Al deze jonge nieuwkomers staan voor een resem uitdagingen, waarbij ze soms worstelen met grote, complexe of zelfs onbeantwoordbare vragen.

In Hier & Ginder stapt Ilse Derluyn mee in het ondersteuningstraject om deze jonge mensen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling en in hun welzijn. Vanuit een relationeel-pedagogisch perspectief belicht ze de noden, sterktes en mogelijkheden van deze diverse groep van jonge vluchtelingen en nieuwkomers en gaat ze op zoek naar hoe we een zo goed mogelijk antwoord kunnen geven op die noden. Daarbij toont de auteur aan hoe belangrijk het is verbinding-in-context te creëren in de psychosociale ondersteuning: deze jonge nieuwkomers leven ‘hier’ en dragen tegelijk een lange geschiedenis ‘ginder’ met zich mee, een ‘ginder’ waar ze ook nu nog mee verbonden zijn.Dit boek is een must-read voor begeleiders, psychologen, sociaal werkers, pleegouders, voogden, vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij de ondersteuning van jonge nieuwkomers.

BOEKVOORSTELLING HIER EN GINDER

Een panelgesprek met professor Ilse Derluyn, praktijkwerkers, academici en beleidsmedewerkers.

  • Woensdag 24 april 2024, 19.00u
  • De krook – Zaal De Blauwe Vogel

Een plaatsje reserveren kan via deze link.

Interesse in het boek?
9789464788143 0 0

Hier en ginder

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love