Tamanna rumee Ft J Eat S7 Q4 unsplash
ONDERWIJS

Boeken in de kijker: onderwijs

Het onderwijs en al wie erbij betrokken is, staat voor grote uitdagingen. Met deze recente publicaties wil Owl Press een steen bijdragen aan de antwoorden op de vragen van vandaag.

Samen met collega's uit allerlei verschillende onderwijs- en trainingssettings ontrafelt professor Onderwijskunde Martin Valcke hoe je sterke digitale lessen en leermomenten kan creëren. Daartoe combineert hij de kennis vanuit UGent met de ervaring vanuit de lerarenopleiding Vives. Het resultaat: de suggesties en adviezen uit dit boek kunnen morgen worden ingezet in de onderwijspraktijk. Letterlijk.

In dit boek haalt Martin Valcke alles uit de kast om leerkrachten in opleiding te wapenen tegen alle uitdagingen in het onderwijs van vandaag. Hoe je met diverse groepen zo sterk mogelijke leerresultaten bereikt? Dankzij de inzichten uit Krachtig voor de klas.

Jonge kinderen zien wel degelijk verschillen. Ze ontwikkelen vooroordelen over onder meer huidskleur, gender, beperkingen en lichaamsbouw. Dat heeft invloed op hun wereldbeeld en zelfbeeld. Dit boek vol wetenschappelijke inzichten, herkenbare voorbeelden en praktijkgerichte tips is er voor (groot)ouders, leerkrachten, kinderbegeleiders en babysits. Kortom: iedereen die in aanraking komt met jonge kinderen en die werk wil maken van een sociaal rechtvaardige opvoeding.

Onze samenleving wordt steeds diverser. Meerdere talen beheersen is dan ook een grote troef. Lectoren uit de lerarenopleiding van Erasmushogeschool, UCLL en Vives werkten een programma uit, waarmee ze basisscholen kunnen bijstaan in het aanbieden van lessen in andere talen. De leerlingen leren zo de inhoud van de les en tegelijk de vreemde taal. Lesgeven in een andere taal? Zo doe je dat in de lagere school biedt didactische inzichten en praktijkvoorbeelden die inspireren in de begeleiding van (student-)leraren. Het boek bevat een belangrijk online praktijkgedeelte, aangeboden via QR-codes in het boek.

Wat houdt onderwijsondersteuning nu juist in? Een multidisciplinair onderzoeksteam van de AP Hogeschool volgde diverse ondersteuners, ondersteuningsnetwerken en -teams. Hun verhalen, bezorgdheden, tools en ervaringen liggen aan de grondslag van dit boek. Het is een startpunt, een handboek, een werkboek en een gids voor iedereen die betrokken is bij leersteun en inclusief onderwijs.

Ontdek al onze boeken voor en over het onderwijs, waarmee we inspiratie willen bieden voor het onderwijs van morgen.

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love