Blog header interior sg
Tips, inzichten en adviezen om je interieur te restylen

Word nu je eigen interieurarchitect

Sta je op het punt om je interieur meer karakter te geven? Goed idee! Een woning stylen is veruit het leukste aspect van het hele concept ‘wonen’. Maar vergis je niet: behalve een fijne uitdaging is het voor veel mensen ook een heuse beproeving. Hieronder vind je enkele gratis adviezen van Vlaanderens bekendste interieurarchitect, Bart Appeltans.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor je begint met het stylen en decoreren van je woning, kun je best even stilstaan bij de richting die je uit wil en bij de mogelijkheden die je huis biedt. Als je de volgende drie aspecten daarbij in kaart brengt, zal het zeker lukken!

1. Type huis

Woon je in een landelijke omgeving of in de stad? Een hoeve richt je anders in dan een art-decowoning of een knusse rijwoning. Probeer zowel binnen als buiten dezelfde sfeer te creëren. Kijk ook of je pand bepaalde karakteristieken heeft en laat die meespelen. Dat is altijd slim. Als je in een mooie landelijke hoeve woont, benut dat dan ook in de afwerking van je interieur. Probeer die prachtige schouw of balken in het plafond niet weg te moffelen. Met de juiste verfkeuze en -kleuren kunnen die elementen de ster van je interieur worden. Bepaalde architecturale kenmerken zoals een betonnen plafond in een woning uit de jaren 1970 kunnen net een troef zijn als je ze behoudt en harmonieus laat communiceren met de kleuren en materialen die je samenstelt.

1. Type huis

2. Bewoners

Kijk naar de bewoners van het huis! Wie zijn de gezinsleden en wat doen ze in de woning? Als je jonge kinderen hebt, of plannen om je gezin uit te breiden, installeer je geen open trap en leg je geen delicate tapijten. Net zo min koop je een lage loungezetel als je liever rechtop zit, of wat ouder bent en misschien niet meer zo goed ter been. Het klinkt misschien logisch, maar niet iedereen staat daar bij stil. Moet iets onderhoudsvriendelijk zijn? Ben je zelf eigenlijk een sloddervos? Installeer je je bureau ergens weggestopt in een apart kamertje waar je niet graag zit als thuiswerken de norm is op je werk? Bepaal voor jezelf en je huisgenoten hoe je de functies die je woning moet hebben een eigen plek kunt geven.

2. Bewoners

3. Gewenste sfeer

Denk bij het kiezen van de kleuren, meubels, verlichting en andere elementen goed na over de vibe die je wil creëren. Wil je een interieur vol licht en lucht? Ga dan naar lichte kleuren, niet te veel meubels en kleine spullen, niet te gefragmenteerd. Je wil open ruimte. Hou je meer van gezelligheid en leuke decoratie? Plaats dan open wandrekken om spulletjes in te zetten, combineer verschillende kleuren en papieren in één ruimte, zorg voor veel objecten zoals kleine bijzettafels, salontafels en tapijten… Maak er daarna een eclectisch geheel van. Het kan helpen om een moodboard te maken of enkele sfeerfoto’s te zoeken. Zoek online tien foto’s van verschillende interieurs die je bevallen. Wat kun je daaruit afleiden? Zoek de grootste gemene deler.

3. Gewenste sfeer

Lees nu de 'Interior Style Guide' van Bart Appeltans, barstensvol adviezen, voorbeelden en praktische tips van Vlaanderens bekendste interieurarchitect. Meer heb je niet nodig om je huis te transformeren!

Interesse in het boek?
9789072201119 0 0

Interior style guide

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love