• Home
  • Nieuws
  • Waar vind je de beste restaurants aan de Belgische kust?
01
Lees nu het nieuwe boek van deze sterrenchef

Waar vind je de beste restaurants aan de Belgische kust?

Hoe onderscheid je nu een eethuis met eenvoudige maar heerlijke borden eten van een brasserie die veel minder passie aan de dag legt? Simpel: je vraagt het aan een specialist. Luc Bellings bijvoorbeeld. Deze sterrenchef is een graag geziene gast bij restaurants en brasserieën. In zijn nieuwe boek zet Bellings de culinaire toppers aan de Belgische kust in de verf – van tearooms tot brasserieën.

Hieronder drie van de beste eetplekken aan de kust, variërend in stijl, aanbod en prijsklasse, maar alle drie een schot in de roos.

1. Bistro Chou

Een echte traditionele brasserie. Je voelt je meteen welkom in deze volkse zaak. De kaart lijkt wel een ode aan de Vlaamse kost van vroeger:geweldige klassiekers, zoals steak tartaar of Vlaams stoofvlees. Verwacht je aan pure gerechtjes, perfect bereid, met respect vor de klassieke keuken. Simpel en heerlijk, meer moet je niet hebben.

2. De Blauwe Vogel

Een bord pannenkoeken dat je stil doet staan bij de presentatie? Dat zie je niet vaak, maar hier wel, in dit knusse koffiehuis in Nieuwpoort. De chef bereidt alle taarten en gebakjes zelf en tilt deze tearoom samen met zijn team naar het hoogste niveau. Aan onze kust is dit het beste adres voor ontbijt, lunch of gebak met koffie.

3. De Kruidenmolen

In deze modern ingerichte molenaarswoning met groot zomerterras schuiven veel sterrenchefs hun voeten onder tafel. De keuken is dan ook verbluffend. Chef Stijn Bauwens tovert seizoensgebonden suggesties en mooie klassiekers op de borden. Als ambassadeur van North Sea Chefs werkt hij met duurzame vis, onbekende vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. De Kruidenmolen is het topadres aan de Belgische kust.

Dankzij De beste brasserieën aan de Belgische kust van Luc Bellings weet je vanaf nu altijd waar je de beste adressen aan zee vindt. Het boek is de opvolger van zijn eerste culinaire gids en bevat vele nieuwe adressen, van gevestigde waarden tot verrassende nieuwkomers.

Interesse in het boek?
9789463939867 0 0

De beste brasserieën aan de Belgische kust

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love