• Home
  • Nieuws
  • Evergreens bij Borgerhoff & Lamberigts
DSC08661 2

Evergreens bij Borgerhoff & Lamberigts

Men zegt of schrijft weleens: beoordeel een boek niet op basis van zijn kaft. Vinden wij ook. Beoordeel het liever op basis van zijn verkoopcijfers.

Onderstaande bestsellers bijvoorbeeld: alle vlogen ze bij publicatie als zoete broodjes over de spreekwoordelijke toonbank. Het waren mooie tijden en nu kan je ze herbeleven, hoera!

Slaap is wellicht de spannendste fase waarin ons brein zich kan

bevinden. Over slaap wordt dan ook al al duizenden jaren gespeculeerd. Waarom slapen we? Waarom slagen we er soms niét in te slapen? Wereldvermaard professor neurologie Steven Laureys duikt in het slapende brein en legt uit waarom een goede nachtrust zo belangrijk is. En ook: hoe jij zelf aan een betere, diepere slaap kunt werken.

Nina Mouton dopt de pen in haar ervaring als moeder, vrouw en gezinspsychologe om jou te helpen met de zoektocht naar je moeder- of vadergevoel. Ze wil je leren dat gevoel te vertrouwen, zelfs als het indruist tegen adviezen van je omgeving of tegen je eigen constructie van de ‘perfecte’ ouder. Een zachtmoedig maar doortastend pleidooi voor mildheid tegenover jezelf, je kinderen en je omgeving.

In een boek vol betoverende anekdotiek, wereldse weetjes en wijsheden, harde analyses en melige moppen wordt de genese van de gemiddelde man verklaard. Laat jezelf mansplainen waarom het wél een goed idee is om de Mont Ventoux te bestijgen (zij het niet allemaal tegelijk), waarom een man feminist moet zijn want anders zwaait er wat en waarom politieke dieren met uitsterven bedreigd zijn.

Historicus Francis Weyns slaagde erin de 16e eeuw in één meeslepend verhaal te omvatten: een meesterwerk. Hij heeft oog voor de brede duiding (politiek, sociaal...) maar vertelt ook boeiend over de anekdotiek van feesten en inhuldigingen, seksuele uitspattingen, terechtstellingen... Hoe de grote en kleine mensen dachten en leefden.

Herbeleef de zestiende eeuw.

Dit boek biedt inzichten voor een geslaagd leven op vlak van werk, functioneren in de maatschappij, relaties, levensvisie, ondernemen, ouder worden en vriendschap… Je krijgt honderden nuttige tips om het strijdtoneel te betreden dat de wereld is. Ervaringsdeskundige Serge Simonart geeft door wat hij geleerd heeft. Doe er uw voordeel mee, door zijn levenservaring te plunderen en u niet aan dezelfde stenen te stoten.

Word jij regelmatig overweldigd door emoties? Druk je ze weg, tracht je ze te rationaliseren, verlies je de controle? Vind je het moeilijk om te voelen wat er in je omgaat? Ook Fleur van Groningen moest al op jonge leeftijd leren leven met verdriet, angst en woede. Gaandeweg leerde ze hoe ze constructief kon omgaan met haar emoties en herstelde ze van trauma. Dit boek is het ontroerende verslag van die lange zoektocht. Een persoonlijk verhaal dat kan dienen als leidraad voor anderen.

Je gezondheid laat je beter niet over aan influencers of hypes. Dokter Servaas Bingé laat de wetenschap én zijn ervaring spreken. Hij nodigt je uit om aan de hand van dit boek een voedingsplan op te maken, rekening houdend met jouw voorkeuren. Heel gedetailleerd vertelt hij welke voedingsmiddelen je nodig hebt voor jouw doel en situatie. En uiteraard schotelt hij ons daarbij enkele geweldige recepten voor!

Bent Van Looy is een kunstenaar. Bovenal een levenskunstenaar, die weet wat goed is en een feilloze smaak heeft voor de mooie dingen des levens, de juiste wijn, het knapste kostuum, het fijnste restaurantje en ga zo maar door. In dit boek leidt hij je door de stad waar hij tien jaar woonde en nog steeds vaak komt. Leer een Parijs kennen waarvan je niet wist dat het bestond!

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love