• Home
  • Nieuws
  • Drie bloedstollende verhalen voor true crime addicts
Maxim hopman PEJHU Lx UH Zs unsplash
16/06/2022 - 13:05

Drie bloedstollende verhalen voor true crime addicts

Ben jij ook zo gefascineerd door alles wat er in de criminele onderwereld gebeurt? En wil jij deze zomer op het puntje van je strandstoel zitten? Dan moet je vast en zeker deze drie boeken aan je verlanglijstje toevoegen.


Het complot van de stilte – Hilde Geens

In dit boek neemt onderzoeksjournaliste Hilde Geens je mee naar de jaren 70 en 80. Een periode van zware misdaad in België waarbij de grenzen tussen gangsters en politie vervaagden. Zo begon rijkswachtcommandant Léon François bedenkelijke onderzoeksmethoden te gebruiken in de strijd tegen drugshandelaars. François wordt veroordeeld, maar de zaak raakt nooit echt opgehelderd.

Dáár ligt de kiem voor de Bende van Nijvel. Net als bij de zaak-François laat de Bende vooral veel vragen achter. Wie zijn de daders? Wat zijn hun motieven? Wie houdt hen de hand boven het hoofd?

De oorlog tegen de drugs wordt anno 2022 nog altijd gewonnen door de criminelen. Het onderzoek naar de Bende van Nijvel wacht nog steeds op antwoorden. Het verdoezelen van de waarheid, het complot van de stilte, is nog altijd aan de gang.


Flik in Brussel – Dennis Sutherland

Dennis Sutherland is al meer dan 20 jaar politieman in Brussel. In Molenbeek en buurgemeenten beleeft hij elke dag het hele Strafwetboek op straat. Van handtassendiefstallen tot terrorisme, van stalking tot verkrachting, van drugsverslavingen tot voetbalhooligans. Sutherland ziet het allemaal de revue passeren. En toch heeft hij nog steeds het gevoel dat hij iets kan betekenen als ‘flik in Brussel’. Dat hij mensen kan helpen én problemen kan oplossen.

Dit boek is een unieke getuigenis van een man die nooit het gevoel heeft in ‘the hellhole’ van België te werken, maar elke dag met plezier aan de slag gaat.


De Volksjury – Laura Scheerlinck & Silke Vandenbroeck

De queens van de true crime speuren in dit boek naar antwoorden op de meest prangende vragen van true crime addicts. En dat doen ze niet alleen: in samenwerking met 25 experten spitten ze evenveel moordzaken tot in de puntjes uit. Zo ontdek je of een uil in staat is om iemand te vermoorden, hoe moeilijk het is om een gifmoord op te sporen, en hoe de Cel Vermiste Personen te werk gaat.

De Volksjury is een ware ode aan de waargebeurde misdaad en mag zeker niet in je boekenkast ontbreken!