CARROUSSEL
authors

'Dit is Europa' gaat de bühne op

Het boek

Met Dit is Europa schreef Hendrik Vos de geschiedenis van de Europese eenmaking die iedereen wou lezen.

In zijn boek toont Vos aan dat er nooit een draaiboek of breedgedragen plan bestond voor die eenmaking, maar toch ontstond de Europese Unie, stap voor stap. Dat ontstaansverhaal was er vooral een over mensen. Premiers en presidenten, kanseliers en commissarissen. Zij bepaalden de richting, elk op hun tijd. Ze werden bondgenoten of rivalen. Soms konden ze elkaar niet uitstaan, soms werden ze zielsverwanten.

De theatervoorstelling

Binnenkort komt er een theatervoorstelling van Dit is Europa. Beeldend en grappig, ontroerend en hoopvol. Ze gaat over vrede en oorlog, over oude grenzen, vriendschap en wrok, en mirakels die ons te wachten staan. Maak kennis met ministers die cello spelen en wereldleiders die elkaar niet meer loslaten.

Op de planken blazen Hendrik Vos en Frans Grapperhaus enkele kleine en grote gebeurtenissen nieuw leven in. Ze serveren verteltheater en muziek, als een avontuurlijke reis over het Europese continent. Laat u meeslepen in het spoor van de hoofdrolspelers en toevallige passanten die ongepland mee op het toneel belanden.

CARROUSSEL2
CARROUSSEL3

Praktisch

Dit is Europa speelt een eerste keer op 31 januari, daarna kan u de voorstelling nog bekijken op 28 februari en 18 april. Telkens in de Minardschouwburg in Gent. Tickets en info vindt u hier.

  • Tekst & spel: Hendrik Vos
  • Cello & spel: Frans Grapperhaus
  • Concept & regie: Filip Standaert – Handelsreizigers in ideeën
  • Een productie van Borgerhoff & Lamberigts
iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love