Michael tomlinson Jce Yr1gda6 E unsplash
Ibiza heeft voor ieder wat wils.

De beste reisbestemming in Europa?

Als het paradijs bestaat, ligt het waarschijnlijk in Ibiza, de parel van de Balearen. Kenner Anne Poelmans is alvast bereid je mee te helpen zoeken: haar boek I never believed in love at first sight until I saw Ibiza staat boordevol tips & tricks, bekende en onbekende plekken vol magie. Hieronder vind je enkele gratis exemplaren. Wij kunnen geen enkele reden bedenken waarom je ze niet zou meenemen in je koffer, die je hierna zeker zal willen maken.

Noord

Het noorden betekent desolate stranden, hoge rotspartijen en schilderachtige zonsondergangen. Het is een van de weinige streken op Ibiza waar niet te veel toeristen rondlopen en waar er nog wat te ontdekken valt.

Aguas Blancas bijvoorbeeld, een van mijn favorieten. Om dit verscholen strandje te bereiken parkeer je je auto op de parking en wandel je het paadje naar beneden. Vanaf daar wandel je verder naar rechts, tot achter de rots. Je ontdekt een charmant barretje waar je kan eten en drinken met de voeten in het zand. Let op, in augustus is het hier heel druk.

Noord

Oost

Het oosten leer je appreciëren door het goed te kennen. Je moet exact de juiste plekjes uit weten te kiezen. In het oosten komt de zon op, dus het is hier heerlijk ochtendzwemmen in de zee.

De minder bekende beachclub Babylon Beach is een aanrader. De prijzen voor het organische eten en de cocktails liggen hier een stuk lager, terwijl het uitzicht en de setting even fijn zijn als in de meeste andere clubs. Reserveren is een must, vermits je maar enkele ligbedden hebt. Babylon Beach ligt net voorbij Santa Eulalia. Volg de Carretera Es Canar, vanaf daar staat het aangeduid met bordjes. Genieten maar!

Oost

Zuid

Het zuiden van Ibiza is heerlijk: je vindt er het natuurpark van de Salinas, charmante dorpjes als Es Cubells en de stedelijke drukte van Ibiza-Stad.

Hier ligt ook Cala Jondal. Dit keienstrand bezoek je echter niet om je haar nat te maken of je voeten te besmeuren met zand. Hier wordt er gedronken, gegeten en gedanst. Twintig jaar geleden werd hier een eerste Blue Marlin gebouwd, een barak waar je gigantische feesten kon organiseren voor een spotprijsje. Dat is nu niet meer het geval. De bar groeide uit tot een instituut dankzij de fameuze aperoparty’s met dure champagne en bekende deejays. Zien en gezien worden, ook dat is Ibiza.

Zuid

West

Het westen is de kant van de sunsets en aperitiefjes. Zit je liever niet pal in de drukte? Ga dan een beetje meer richting noordwest, waar je in alle rust van de zonsondergang kan genieten op de rotsen. Puertas del Cielo is zo’n plek. Magisch!

Can Pujolet is dan weer een hotel in Santa Inés (Santa Agnès) dat bijna niemand kent. Het oogt op het eerste gezicht eerder simpel, maar de omgeving rond het hotel is de meest onwaarschijnlijke van het hele eiland. Maak een kleine wandeling rond het hotel en je kan genieten van indrukwekkende panoramische uitzichten over de zee. Als je goede ogen hebt, zie je zelfs het buureiland Formentera!

West
Interesse in het boek?
9789072201058 0 0

I never believed in love at first sight until I saw Ibiza

iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love