Sven De Potter

Sven De Potter

Over Sven De Potter

Sven De Potter is freelance journalist, copywriter, redacteur en levensgenieter met een liefde voor taal, muziek en eten.

Als taalminnaar verfoeit De Potter taalfouten, en om er zo min mogelijk de wereld te laten ingaan, richtte hij schrijfkantoor ‘Tientontaal’ op. Daarnaast schrijft hij ook al tien jaar op zelfstandige basis voor magazines als ‘Poppunt Magazine’. Zijn innerlijke podiumbeest komt naar boven zodra hij achter de drum zit bij de Gentse bandjes ‘monogold’ en ‘Falling Man’ of trompet speelt bij ‘’t Schoon Vertier’. De Potter weet zijn passie voor eten telkens te combineren met een van zijn andere liefdes. Zo combineerde hij taal en voeding in ‘Literair kookboek’, en muziek en voeding in ‘Cook ’n Roll’. Verder schreef hij ook ‘Het Ei Van Kruishoutem’, waar je als lezer wordt meegenomen op een culturele en culinaire reis door Kruishoutem.

Recent sloeg De Potter de handen in elkaar met andere muziekliefhebbers en –kenners om ‘9000 toeren’ uit te brengen, een docuboek over de Gentse muziekgeschiedenis.