Merijn Casteleyn

Merijn Casteleyn

Merijn was van kindsbeen af gek van sport en koers in het bijzonder. Op kamp met de jeugdbeweging, toen hij een jaar of 10 was, ging hij elke dag bij de kookouders in de krant kijken hoe zijn idolen het gedaan hadden in de Tour (Greg LeMond en Gert-Jan Theunisse. Die laatste ook omwille van z’n looks: staartje, oorbelletje, had tijdens tijdritten Talking Heads in oortjes).

Studeerde vertaler-tolk Ned-Eng-Spa in Antwerpen, maar koesterde toen al de droom om ooit wielerjournalist te worden. Zo gingen Jan Suykens en hij ooit tijdens een TD vroeger door (nochtans niet onze gewoonte) om op hun kot naar de Olympische wegrit te gaan kijken.

Schreef voor Cyclo Sprint. Begon in 2005 op de VTM-sportredactie. Coverde aanvankelijk alle sporten, maar al snel lieten ze hem vooral in zijn favoriete branche werken: de koers en het veldrijden. Is sindsdien uitgegroeid tot het wielergezicht van VTM. Gaat elk jaar naar alle wedstrijden, van de voorjaarsklassiekers in eigen land tot de WK’s in Amerika (Louisville en Richmond) of Qatar.

Verslaat live-koersen en crossen op VTM, met co-commentatoren zoals Tom Boonen, Kevin De Weert, Gianni Meersman, Sven Vanthourenhout, de broers Wellens,…

In 2017 kwam er 'Jaren van bewondering' het boek over en met Tom Boonen.

Boeken van deze auteur

9789089317742 0 0
iDEALCredit/Debit CardPayPalBank transferSOFORT BankingBancontactKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

©2023 Borgerhoff & Lamberigts

Made byBits of Love