Koen Caemaert

Koen Caemaert

Over Koen Caemaert

Koen Caemaert is sinds 2012 actief bij muziekcentrum Kinky Star. Eerst als DJ The Craze, en al snel bij de muziekredactie. Wanneer blijkt dat er geen overzicht bestaat van bands die ooit op het Kinky Star podium hebben gestaan, begint hij te graven. Daarbij komt een heleboel archiefmateriaal aan de oppervlakte. Het zaadje voor dit boek is geplant. Ondertussen draagt hij bij tot de programmatie en is op de achtergrond betrokken bij het dagelijkse reilen en zeilen van de club.

In 1997 heeft hij Kinky Star al in het vizier en is hij aanwezig op het geboortefeest van de eerste release, KS000, in de Red Tape Building in de Belfortstraat. Aangestoken door de muzikale invulling van de Gentse Feesten en de eerste festivalervaringen op Torhout en Pukkelpop, begint Koen begin jaren 90 de caféconcerten in het Gentse te frequenteren. Als stille en bevoorrechte getuige ziet hij hoe Gent zich muzikaal ontplooit tot een bruisende stad waar talent opborrelt of zich komt vestigen.

Het directe contact met de bands en artiesten tijdens clubconcerten blijft sindsdien een rode draad doorheen de liefde voor muziek. Muzikanten krijgen op een podium, dat nauwelijks hoger ligt dan de cafévloer waar het publiek zich rondom de band schaart, de kans om hun verhaal heel rechtstreeks te vertellen. En dát verhaal lag voor het grijpen.