Isabel Boons

Isabel Boons

Over Isabel Boons

"Ik zou naar iedere uithoek van de wereld reizen, de Kilimanjaro beklimmen, op z’n minst 6 marathons meelopen, het kanaal overzwemmen, oorlogsjournaliste worden en met een F-16 vliegen… Vandaag is de hoogste berg die ik beklom de Mont Ventoux (met de auto dan nog), liep ik nog geen halve marathon, zwom ik amper de lengte van een zwembad over en is het meest spannende wat ik ooit bestuurde, mijn moutainbike…

Maar wel werd ik auteur/freelance journaliste. Een job die ik al met evenveel passie uitoefen al zou ik halsbrekende toeren uithalen met een F-16. Ik ben een foodie in hart en nieren, met een voorliefde voor alles wat in het glas verdwijnt. Naast talrijke artikels voor diverse culinaire magazines (en andere), schreef ik in 2013 mijn eerste boek. Gin & Tonic, De Complete Gids Voor De Perfecte Mix’ werd een echte bestseller en het boek werd vertaald in diverse talen. Daarna volgden nog een 5-tal andere gidsen en een heus cocktailboek.

Vandaag ben ik mama van twee kleine monsters: Laurette (4 jaar) en Henri (2 jaar). en doordat mijn leefwereld compleet is veranderd, creëerde ik andere invalshoek voor mijn interessen en richtte in maart 2018 de Facebookgroup ‘van Gin Tot pap’ op. De groep verzamelen mama’s met Beyoncé-allures en rockstardads die op zoek zijn naar een pauzeknop en het ouderschap graag van een humoristische kant bekijken. En er is meer: vanuit deze groep verzamelde ik alle info en schreef er een gelijknamig boek over. Een boek die er geen doekjes omwindt, want ik heb een afkeer van perfectie. En als er één ding is waar perfectie absoluut niet aan de orde is, dan is het wel het ouderschap. Van Gin Tot Pap is een boek voor zij die het ouderschap niet al te serieus nemen, voor zij die houden van gin-tonics, voor zij die het heerlijk vinden om te dansen op blote voeten met of zonder kids, voor zij die houden van buikschuddend lachen en voor zij die af en toe wensten dat ze geen kleine monsters hadden…"

Isabel Boons