Het voorjaar van Borgerhoff & Lamberigts

Geschreven op 30/01/18

2018 zou wel eens het jaar kunnen zijn van de onafhankelijke uitgevers. Van uitgevers die zoeken naar gaten in de markt en naar andere invalshoeken. Van uitgevers die durven experimenteren met genres, titels, promotiestrategieën en digitale media. Initiatieven als bijvoorbeeld de nieuwe boekenprijs van de VRT ‘Hugo Leest’ – die het lezen in Vlaanderen moet bevorderen over de genres en leeftijden heen – zijn kentekenend voor de evolutie in de boekenwereld: het publiek snakt naar meer diversiteit, vraagt om uiteenlopende titels en onderwerpen. En wie zijn wij om het publiek tegen te spreken? Als uitgeverij speuren wij elk jaar opnieuw naar die titels waar u niet naast kan kijken. Of dat nu een sportboek is, een mooie kunstpublicatie of een kookboek met de nieuwste foodtrends.

In de voorjaarsaanbieding presenteren we u dan ook een selectie van precies uitgekozen boeken die uw jaar mooier, boeiender en leerrijker maken. Of die uw liefdesleven verbeteren, zoals het boek ‘Happy Sex’ van seksuoloog Alexander Witpas.

U beter in uw vel voelen, dat maakt u dit jaar waar door een titel als ‘Your healthy fix’, waar Esther Andries haar beste powerfoodrecepten met de wereld deelt. Maar ook Martine Prenen weet daar meer over te vertellen. Zij toont hoe ouder worden geen vloek maar een zegen kan zijn. Make-up artieste Angelique Vandewinkel geeft dan weer haar geheimen prijs om elke dag opnieuw te stralen, en ook Dr. Karavani gidst u door de wondere wereld van de huidverzorging.

Er komen enkele grote verjaardagen aan in 2018. Zo wordt Child Focus 20 jaar en dat bezegelen ze met een ontroerende publicatie over 20 jaar op de bres voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Het einde van WO1 is intussen ook al 100 jaar geleden. ‘Poppy’ vertelt het verhaal van het legendarische oorlogsgedicht van John McCrae. Maar ook schrijver en journalist Hugo Camps wordt 75 en viert dat met een boek over een woelig leven. En filmmaker Raoul Servais gebruikt zijn 90ste verjaardag als excuus om een prachtige monografie te publiceren.

Wat nog? Een ode aan Royal Antwerp FC, de club van het hart. Een bloedstollende thriller van misdaadauteur Luc Deflo. De memoires van exgangster Danny Vanhamel. Een bloem-lezing over rozen, de meest tot de verbeelding sprekende bloem van allemaal. Een fotografieboek over de grens tussen realiteit en fictie. En zoveel meer.

Wat staat er u in 2018 te wachten? U leest het in deze brochure. Het wordt een spannend jaar voor de lezer.


Verschijnt Binnenkort

Blijf op de hoogte

Wens je op de hoogte te blijven van onze nieuwste publicaties en promoties? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Onzetop 5