Het voorjaar 2016 van Borgerhoff & Lamberigts

Geschreven op 28/01/16

"Wat doet een uitgever, eigenlijk?”, is een vraag die ons wel eens voor de voeten wordt gegooid. Het antwoord daarop is niet eenduidig. Uitgevers zijn geen drukkers, geen schrijvers, geen verkopers, geen vormgevers, geen experten in alle domeinen die ze boekgewijs coveren. En toch zijn ze van dat alles een beetje.

Wat we zeker doen, is: de vinger aan de pols houden en registreren wat er leeft bij de mensen, wie en wat hen raakt en boeit in het hier en nu. De beste boeken in de non-fictie zijn die boeken die NU relevant zijn, zelfs al gaan ze over het verleden.

Dat is precies wat Borgerhoff & Lamberigts kenmerkt: we maken boeken van wat in de verschillende domeinen (van culinair tot actualiteit, van sport tot lifestyle, van jeugdliteratuur tot televisie) nu aan de orde is.

Geen enkele soap scoort sterker dan Thuis: wij presenteren u dit voorjaar het derde boek in de reeks. De inhoud ervan moet nog top secret blijven, dat is nu eenmaal ons concept: wat u (nog) niet zag op televisie.

Geen enkele jeugdreeks op Ketnet is zo populair als D5R: wij bieden u delen 3 en 4 met de verhalen van Leyla en Kyra, na de bestsellers rond Amber en Wout.

Geen enkele voetbalfiguur wekte de laatste tijd zoveel respect en sympathie op als de voorzitter van AA Gent: Ivan De Witte vertelt over zichzelf in boekvorm.

Welke beweging slaagde er meer in om mensen tot ‘anders eten’ aan te zetten dan Dagen Zonder Vlees? Zij brengen inspiratie voor een duurzame keuken.

Welke stem in het hele debat rond oorlog, vluchtelingen en terrorisme is betrouwbaarder dan die van Rudi Vranckx? Hij stelt zijn Kleine Helden voor, naar de gelijknamige, spraakmakende reeks op Canvas binnenkort. En daarbij aansluitend: Yazan (humorvol, welbespraakt, intelligent, en verder doodnormaal) is één van de talrijke vluchtelingen die in ons land neerstreken. Lees zijn boek en je zal meer dan ooit beseffen: dit zijn mensen zoals u en ik.

En Rudy De Leeuw: you hate him or you love him, maar zijn stem klinkt luid en heeft kracht, zeker in deze tijden van besparen.

En als het gaat om de koers, een van onze stokpaardjes, dan presenteren wij u graag het neusje van de zalm: een adviesgids met de allermodernste kennis en weetjes over trainen en voeding, vergeet wat u er al dacht over te weten.

Dat zijn stuk voor stuk boeken waarvan we denken dat ze, elk met hun eigen publiek, de tijdsgeest uitstekend vatten.

Maar er is in ons voorjaarsaanbod ook plaats voor klassiekers die hun grote waarde al eerder bewezen hebben. We houden er ook van om te behouden wat goed is.

Zoals Luc Deflo natuurlijk die met Vlees het allerbeste van zichzelf laat lezen: een bloedstollende thriller die u nog lang zal bijblijven. GoGoGo! en Sylvia Van Driessche blijven toppers voor tieners. Michel Maus is nog steeds de enige fiscale expert die alles wat met belastingen te maken heeft naar een groot publiek kan vertalen. Lien Willaert en haar lichte recepten voor zonnige dagen. De Kroongetuigen II, een tweede boek bij de succesvolle VTM-crimireeks. Thaïs Vanderheyden die het deze keer in woord en beeld heeft over recycleren en de vuilnisbeltbeestjes. En Hotelschool Ter Duinen, een absoluut instituut in de kookkunst, dat ons een klepper over eigentijds kokerellen schenkt.

Allemaal huisjes van vertrouwen waarvan je wéét: dit is kwaliteit, dit is wat ik lezen wil. Dat wensen wij je toe voor het voorjaar van 2016: dat je bij Borgerhoff & Lamberigts terecht kan voor wat je lezenwil. Een nobele opdracht voor een uitgever.

Ontdek hier ons volledige voorjaarsaanbod.


Verschijnt Binnenkort

Blijf op de hoogte

Wens je op de hoogte te blijven van onze nieuwste publicaties en promoties? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Onzetop 5