Het najaar van Borgerhoff & Lamberigts

Geschreven op 09/09/16

Het viel te lezen in De Standaard van 20 augustus: in het Nederlandse taalgebied verschijnen er elk jaar 18.000 tot 20.000 nieuwe titels. Te veel. En dan deze quote boven het stuk: “Er verschijnt gewoon te veel brol”. Die vaststelling is niet nieuw, wordt al jaren gemaakt. Ze heeft ook slachtoffers gemaakt bij de uitgevers en bij de boekhandel, of toch bij zij die te weinig dynamiek aan de dag hebben gelegd.

Als er inderdaad te veel boeken gepubliceerd worden, is dat natuurlijk in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de uitgevers zèlf. Omdat ze niet selectief genoeg zijn, omdat ze niet elk van hun titels en auteurs koesteren en een eigen leven geven, omdat het volume aan titels belangrijker wordt dan de specifieke waarde en zorg die aan elke titel gegeven wordt.

Borgerhoff & Lamberigts vindt dat er nooit te veel boeken kunnen zijn… als ze maar inhoudelijk en vormelijk aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en als ze een publiek hebben én bereiken. Onze titelproductie is al jaren min of meer stabiel, niet meer en niet minder, precies omdat wij geloven dat we met dit aantal elk boek de juiste zorg en aandacht kunnen meegeven.

De tussentijdse omzetcijfers van 2016 bewijzen dat we daarmee nog altijd prima op het juiste spoor zitten: geen rode cijfers te bemerken bij B&L!

Bovendien geloven wij dat sterke concepten meer verschillende dragers moeten kennen dan boeken. Daarom maken wij ook televisie, zijn wij actief in het creëren van communities op het internet, stimuleren wij acties en evenementen rond onze uitgaven.

Onze najaarsaanbieding van 2016 blinkt ook weer uit in diversiteit en in originaliteit. Wellicht zullen ook nu weer onze kleppers weglopen met de beste verkoopcijfers en de meeste media-aandacht: Josje Huisman met haar inspirerende stijlgids, Luc Deflo met zijn verrassende nieuwe thriller, Tom Van de Weghe met zijn boek over een verscheurd Amerika, Jamie-Lee van D5R over haar wonderlijke leventje, tienkamper Thomas Van der Plaetsen over zijn moeizame tocht van kanker terug naar topsport, de nieuwe Thuisroman Losgebroken en het derde deel van de absolute bestsellerreeks Nooit Meer Diëten van Sandra Bekkari.

Allemaal toptitels voor een groot publiek.

Maar er zit nog veel meer moois in dit najaarspakket. We vermelden maar enkele opvallende titels: de pakkende biografie van Yanina Wickmayer, de ultieme social media-gids van Hannes Coudenys, Mister Jojo over waarom te veel eten meer te maken heeft met gewoontes en emoties dan met honger, het boek bij de spraakmakende VTM-reeks Lotgenoten, Khalid Benhaddou over hoe zijn islam niet die is van de terroristen, twee gloednieuwe publicaties rond Iedereen Klassiek, de geschiedenis van het voetbal in Brussel, het opvoedingshandboek van de Gezinsbond, het DIY-beauty-boek van Nanja Massi en de #21dagenchallenges om je leven te beteren. Stuk voor stuk titels die intrigeren en allesbehalve achteloos op de hoop worden gegooid. Zorgvuldig uitgekiend, met liefde voor het vak gemaakt.

Kijk achterin deze brochure naar alle vorige titels die nog leven: ze hebben alle hun potentieel benut, hun publiek gevonden, hun eigen waarde bewezen. Daar doen we het voor!

Ontdek hier ons volledige najaarsaanbod.

Verschijnt Binnenkort

Blijf op de hoogte

Wens je op de hoogte te blijven van onze nieuwste publicaties en promoties? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Onzetop 5