Het najaar van Borgerhoff & Lamberigts

Geschreven op 07/09/15

 

Het was ons weer een jaartje wel, in de immer bewegende boekensector, met gemoederen die hoog oplaaien en uiteindelijk weer bedaren. En dan komt de Boekenbeurs plots weer onheilspellend dichterbij en is daar een glimmend nieuwe brochure met even glimmend nieuwe boeken. Dat de tijd snel gaat, hoeven we u niet meer te vertellen. Laat ons dan ook niet te veel tijd verspillen.

Daarom presenteren wij u met genoegen tijdig de najaarsboeken, om goed voorbereid aan een lange herfst en winter te beginnen.

Spannend wordt het beslist: met de nieuwste thriller van Deflo, maar ook met het bloedstollend verhaal van een moord op de Boekenbeurs... En het gevaar komt uit onverwachte hoek! Uit de voedingssector bijvoorbeeld, als we 'Wat (w)eten we?' mogen geloven. Wist u bijvoorbeeld dat er in diepvrieslasagne kaas noch vlees zit? Wat dan wel, horen we u denken? Als u daar zeker van wil zijn, kan u beter uw eigen potje koken.

Gelukkig kunnen we ook daar soelaas bieden: met 'Gezond Gulzig' van de immer goedlachse Lien Willaert die gulzigheid prompt bombardeert tot deugd in plaats van zonde. Of met de feestelijke keuken van de Italiaanse 'mamma' Isabella Cozzi en van het jong keukengeweld van de mannen van Witlov. Om uw gasten te verblijden, en dat zonder al te veel kleurscheuren en paniekaanvallen.

Want je zou van minder gaan stressen. Van die extra feestkilo's bijvoorbeeld. Sandra Bekkari geeft in het vervolg op de bestseller 'Nooit meer diëten' praktische tips om crashdiëten voor eens en altijd te omzeilen. Bij Jani Kazaltzis breekt het koud zweet uit als hij denkt aan de inacceptabele outfits waar we dit najaar ongetwijfeld mee zullen flaneren. Hoog tijd om daar voor eens en altijd komaf mee te maken, en wel met een stijlbijbel, 'De tien geboden van Jani'. De 'Beauty Bible' van Ici Paris XL vult daar perfect op aan met lessen over skin care, parfum en make-up. The best is yet to come!

Feesttafel: check. Outfit en make-up: check. Cadeautjes? Ook daar kunnen wij voor zorgen. Een grappig boek over FC De Kampioenen, een beklijvend boek over macht en invloed in Vlaanderen van Ivan De Vadder, een dromerig boek over sterren kijken van Philippe Mollet & Frank Deboosere, een sportboek van Stybar of een reisgids voor het prachtige Senegal. En wat dacht u van een prachtig boekje over treinen van cultuurfenomeen Claude Blondeel, met de klinkende naam 'Train World'? Of van een biografie van de populaire Jacques Vermeire, 'De man met de pet'?

Voor elk wat wils, zelfs aan de kinderen is gedacht. Zo brengen we een dagboekenreeks over het populaire Ketnetprogramma D5R en leren kinderen alles over het lichaam in het geweldige boek 'Over botjes, protjes & snotjes'

Sommige boeken passen misschien iets minder goed binnen de vrolijke kerstsfeer, maar handelen over actuele thema's die onmogelijk (en onwenselijk) te negeren zijn. Iedereen herinnert zich wellicht het aangrijpend relaas van VRT-reporter Riadh Bahri, die openlijk uitkwam voor zijn depressie. Hij pende zijn ervaringen over die donkere periode neer. En uiteraard kunnen we niet om de oprukkende moslimradicalisering heen. Rudi Vranckx schetst een genuanceerd beeld in 'Oorlog om de geesten'. Think Pink leert ons dan weer alles over borstkanker, en in 'Een hart voor Jill' krijgen we het ontroerende verhaal van kleine Jill, die een jaar lang tegen kanker vocht én overwon.

Uw gading nog niet gevonden? Misschien bent u meer geïnteresseerd in wat Michel Vandenbosch, al 30 jaar op de bres tegen dierenleed, te vertellen heeft. Wilt u de fiscus een loer draaien? Dan is de praktische gids 'Onterf de fiscus' van autoriteit Michel Maus wellicht iets voor u. In F*ck de zijlijn houdt Kristof Calvo dan weer een pleidooi voor de politiek.

Zo. Als u met al dit leesvoer nòg niet opgewassen bent tegen de donkere dagen die eraan komen, weten wij het ook niet meer. Ontdek alles hier!


 

Verschijnt Binnenkort

Blijf op de hoogte

Wens je op de hoogte te blijven van onze nieuwste publicaties en promoties? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Onzetop 5