De zomer van Borgerhoff & Lamberigts

Geschreven op 25/04/17

The finest of pleasures are always the unexpected ones.

En mensen die niet van verrassingen houden, houden ook niet van boeken. Want boeken moeten verrassen. Het is de omslag openslaan en je laten leiden aan de hand van de auteur, in zijn of haar wereld. To boldly go where no man hasgone before.

Zo wil Borgerhoff&Lamberigts ook blijven verrassen. Met titels die niet vanzelfsprekend lijken, boeken die er niet noodzakelijk ingaan als koek, uitgaven die de aandacht trekken en mensen verblijden, omdat ze unexpected zijn.

Neem nu ‘De dag dat ik de Tour verloor’ van Lucien Van Impe. Maar had Lucien niet net al een biografie uit? Jawel, maar dit is iets totaal anders. In 1976 won hij de Tour, maar in 1977 verloor hij de Tour op dramatische wijze. Die ene tragische dag in juli 1977 is op zich een (niet verzonnen!) thriller waard. In een nieuwe serie van B&L: thrillers uit de sport.

Neem nu 'Honden zoals ze echt zijn' van Chris Dusauchoit. Zijn er al niet genoeg boeken over honden? O jawel, je vindt ze in bakken. Maar deze is zo speciaal en zo uitzonderlijk, dat je ‘m zal… verslinden. Want Dusauchoit gaat tegen alle gemeenplaatsen in en zegt dingen over honden, mét wetenschappelijke kennis van zaken, die je nooit hoort.

Neem nu #Kirilove. Heeft Tiany Kiriloff naast haar werk, haar kinderen en echtgenoot en een druk sociaal leven echt nog tijd om een boek te schrijven? Jawel, en daar gààt dit boek net over. Over hoe je alle bordjes draaiende houdt. Hoe je je leven georganiseerd krijgt. Over hoe en waar je kan genieten, ondanks alles.

Neem nu ‘Trump is verleden tijd’. Maar Trump zit er toch nog een tijdje, op zijn troon in Washington? Jawel, maar daar gaat dit boek niet over. Dit boek gaat over de nieuwe wereld die ons te wachten staat. Alles wordt anders: ons voeden, ons vervoeren, onze energie. Alleen blijken sommige machthebbers dat nog niet goed te snappen.

En zo grasduin je maar door deze zomeraanbieding van 2017, en merk je ondertussen ook nog een boek over beleggen op, en over de Ketnetreeks 4eVeR, en over grote kunst voor kleine kenners enzovoort. En last maar zeker niet least: de onvolprezen Sandra Bekkari die haar lekkere en gezonde recepten nu ook uitprobeert in de Thermomix, de handigste keukenrobot.

Ontdek hier het onverwachte!

Verschijnt Binnenkort

Blijf op de hoogte

Wens je op de hoogte te blijven van onze nieuwste publicaties en promoties? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Onzetop 5