Het ei van Kruishoutem

Een culturele en culinaire reis door de eiergemeente van België

 

Kruishoutem staat sinds oudsher bekend als de ‘eiergemeente’ van België: eieren waren altijd een van de belangrijkste exportproducten, en in het begin van de jaren 50 stond de gemeente aan de spits van de Europese eierhandel. Maar Kruishoutem is zoveel meer: landelijk, rustig, uitnodigend én met genoeg troeven om het elke avontuurlijke (dag)toerist het naar de zin te maken. De glooiende heuvels,de talrijke kastelen, de mooie fietsroutes en het hoogtepunt van het jaar, de Gulden Eierfeesten, lokken elk jaar duizenden toeristen en dagjesmensen naar het voorportaal van de Vlaamse Ardennen. In dit boek geven we een greep van de meest in het oog springende bezienswaardigheden.

Ook culinair heeft Kruishoutem heel wat te bieden. Zo ligt de gastronomischeparel Hof van Cleve, het restaurant van topchef Peter Goossens, in een eeuwenoude hoeve op een van de heuvels rond Kruishoutem. Daarnaast hebben heel wat andere goede restaurants zich in de buurt gevestigd. In het boek krijgen ze allemaal een plaats en geven ze elk hun favoriete eiergerecht prijs. Laat je in ‘Kruishoutem en het ei’ meenemen op een culturele en culinaire reis en ontdek waarom de eiergemeente van België het meer dan waard is te bezoeken.


 

Info

  • Auteur:
  • Categorie: Culi
  • Publicatie: 12/04/2014
  • Pagina's: 192
  • Afwerking: hardcover
  • ISBN: 9789089314369
  • Formaat: 240 x 240
  • Verkoopprijs: € 24,95
  • Status: Verschenen

Onzetop 5