Marc Declercq

Biografie

Marc Declercq lust bijna alles en heeft van proeven en schrijven over eten en drinken zijn broodwinning gemaakt. Hij schrijft culinaire reportages en reisverhalen en restaurantbesprekingen voor onder meer De Standaard Magazine, Het Nieuwsblad, Culinaire Ambiance, Feeling, Zone 03, de Kook Ze! receptenboekjes en het Nederlandse fijnproeversblad Bouillon! Magazine. Hij schreef ook elke week de recepten uit met Sergio Herman voor het weekendkatern van Het Nieuwsblad.

Zijn culinaire boeken werden meermaals bekroond, onder meer met de Gourmand World Cookbook Awards (2003 Madrid en 2009 Parijs) en de World Food Media Awards (2005, Adelaide, Australië). Hij was ook een van de eerste genomineerden voor de Vlaamse Cultuurprijzen 2006 in de categorie Smaakcultuur.

Voor Borgerhoff& Lamberigts schreef hij De Primeurs dat werd bekroond met de prijs voor het beste culinaire boek op het Salon van het Gastronomische Boek in Brussel (2008) en met de Gourmand World Cookbook Awards in Parijs als beste literair gastronomische boek.

Zijn meest recente boeken bij Borgerhoff & Lamberigts zijn 'Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damma', 'Het grote Noordzeeviskookboek' en 'Bar & Food'.

Publicaties

  • De primeurs

    De primeurs

    Wist je dat de kabeljauw de kolonisatie van Noord-Amerika heeft gestimuleerd? Dat een predikant uit… Lees meer →

Verschijnt Binnenkort

Blijf op de hoogte

Wens je op de hoogte te blijven van onze nieuwste publicaties en promoties? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Onzetop 5